История Клубного Футбола
Среда, 24.04.2024, 17:01
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1980
10:28
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1980

Нефтяник (Ахтырка)  1980

Фото команд «Нафтовик – «Спартак» перед фінальним матчем на Кубок міста Охтирка, 1980 рік. (На жаль фото пошкоджене, але другого такого знайти не вдалося).

 

Історія «Нафтовика» бере свій початок з кінця лютого 1980 року, коли за ініціативи адміністрації нафтогазовидобувного управління (зараз НГВУ «Охтирканафтогаз») була створена футбольна команда. Велику особисту роль в її створенні зіграв Роман Костянтинович Рапій (на фото), який на той час очолював НГВУ «Охтирканафтогаз». Завдяки його батьківському піклуванню «Нафтовик» зумів за короткий період пройти шлях від аматорського колективу до команди майстрів.

Вже в рік створення нафтовики взяли участь в своєму першому офіційному турнірі – Кубку міста з футболу. Успішно пройшовши через сито попередніх матчів, у фіналі «Нафтовик» зустрівся зі «Спартаком», який на той час був лідером чемпіонату області в першій групі. Основний час напруженої гри не виявив переможця – нічия 1:1. Не змінився рахунок і в двох додаткових таймах. Прийшлось арбітру призначити серію післяматчевих пенальті, в яких точнішими були спартаківці. До речі, спартаківці, вперше серед команд Охтирщини, у 1983 році завоювали звання чемпіона Сумщини.

Наступним турніром для «Нафтовика» стала першість обласної ради ДСТ «Авангард». Там успіх вже сприяв нафтовикам. В фіналі, який проходив у Білопіллі, розігрувались також дві путівки в групу найсильніших команд області. В цьому турнірі боротьбу за перемогу вели шість команд: місцевий «Авангард», «Факел» (Вороніж, Ямпільського району), «Локомотив» (Ворожба), «Будівельник» (Велика Писарівка), «Автомобіліст» (Суми) і «Нафтовик». В перших двох турах «Нафтовик» легко виграв у команд Великої Писарівки та Сум з рахунком відповідно 5:1 і 7:3. А ось третю гру ледве вдалося звести внічию (3:3) з командою «Факел». Після зустрічі з «Локомотивом», яку «Нафтовик» виграв з рахунком 10:0, стало ясно, що доля першого і другого місця вирішиться в грі команд Білопілля та Охтирки. Охтирські футболісти впевнено провели цю гру, яка завершилась нульовою нічиєю і виграли турнір. Кращим бомбардиром турніру став нападаючий нафтовиків Анатолій Єрмак, який забив 11 м’ячів. «Нафтовик» став чемпіоном області серед команд ДСТ «Авангард» і завоював право виступати в наступному сезоні в першій групі чемпіонату Сумщини.

В цьому ж році новостворена команда вперше спробувала свої сили в товариському матчі з більш сильним суперником. На святкування професійного свята нафтовиків у вересні до Охтирки завітали дублери команди майстрів – сумського «Фрунзенця», який на той час виступав у другій лізі союзного футболу. У цікавій боротьбі перемогу святкували охтирські футболісти 2:0. Ця перемога стала своєрідним подарунком вболівальникам міста до їх свята.

Всього ж у 1980 році футболісти «Нафтовика» провели 22 офіційні зустрічі, в п’ятнадцяти з яких святкували перемогу, 5 ігор завершили внічию і тільки в двох програли. Різниця забитих і пропущених м’ячів 39–18=+21

Просмотров: 1047 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz