История Клубного Футбола
Среда, 24.04.2024, 07:10
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1981
11:00
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1981

Нефтяник (Ахтырка)  1981

 

В сезоні-81 «Нафтовик» дебютував серед найкращих команд області і зразу ж став срібним призером. Краще виступив тільки «Фрунзенець» з обласного центру. В Кубку області охтирчани тільки в фіналі поступилися «Ливарнику» із Сум.

Другою була команда і в зональних змаганнях республіканської першості ДСТ «Авангард» на приз «Робітничої газети», які проходили в місті Орджонікідзе Дніпропетровської області. «Нафтовик» поступився в турнірній таблиці тільки господарям турніру – місцевому «Авангарду»

 

В підготовчий період було проведено значну роботу по підвищенню фізичних даних всіх гравців, удосконаленню техніко-тактичної майстерності. Успішно вдалося вирішити питання із складом команди. Команду поповнили сильні футболісти: Василь Попов, Віктор Гальченко та Василь Єрмак, який прийшов до команди після строкової служби в збройних силах. Клопітка щоденна робота, сумлінне ставлення всіх без винятку гравців до тренувань зумовили вдалий виступ у цьогорічному сезоні. Велику допомогу команді надавали НГВУ та другі підприємства міста. Лідерами в команді були воротар Василь Попов, центральний захисник Василь Єрмак, головний диспетчер команди Віктор Гальченко. Одним з кращих бомбардирів першості області став Анатолій Єрмак, який забив 22 м’ячі.

Завершуючи сезон футболісти «Нафтовика» зустрілися на своєму полі в товариському матчі з майстрами другої ліги – сумським «Фрунзенцем». Охтирчани провели цю гру на високому рівні і здобули заслужену перемогу з рахунком 2:1, перемагаючи по ходу гри 2:0. В нафтовиків відзначились Віктор Гальченко і Анатолій Єрмак, а сумчани забили м’яч престижу лише в кінці зустрічі з пенальті.

 

ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ

На першому етапі змагань кращі команди області були розбиті за територіальним принципом на дві зони: північну і південну. «Нафтовик» був включений до південної зони, де його суперниками були такі команди: «Ливарник» (Суми), «Кристал» (Суми), «Автомобіліст» (Суми), «Фрунзенець» (Суми), «Спартак» (Тростянець), «Супутник» (Степанівка, Сумський район), «Юність» (Угроїди, Краснопільський район).

 

1. «НАФТОВИК» – «АВТОМОБІЛІСТ» (Суми) – 2:0 (1:0)

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: А.Єрмак, В.Гальченко.

10 травня стартувала ювілейна тридцята першість області з футболу серед колективів першої групи. Футболісти «Нафтовика» успішно почали боротьбу в цих змаганнях. З самого початку матчу охтирчани повели рішучий наступ на ворота суперника, прагнучи вже в першому таймі відкрити рахунок. Після кількох небезпечних атак це вдалося зробити Анатолію Єрмаку. Після забитого голу сумчани прагнули перехопити ініціативу але «Нафтовик» до кінця тайму мав ігрову перевагу. Після перерви перевага господарів стала ще більш відчутною. Вони безперервно атакували ворота сумських футболістів, які захищалися майже всією командою. Але це не врятувало їх. Гальченко, один з найкращих гравців матчу, подвоїв рахунок.

 

2. «ЛИВАРНИК» (Суми) – «НАФТОВИК» – 0:0

Суми. Стадіон «Спартак».

Перший тайм пройшов при територіальній перевазі господарів. Вони більше атакували і створили кілька небезпечних ситуацій біля воріт охтирських футболістів. Однак захисники «Нафтовика», не дивлячись на хвилювання, діяли чітко, злагоджено і не дали суперникам відкрити рахунок. Зрозумівши, що з гравцями «Ливарника» можна боротися на рівних, після перерви охтирські футболісти перейшли до активних дій. Все частіше гості з’являлися біля воріт господарів, які вже більше дбали про оборону, ніж напад. Кінцівка матчу пройшла в обопільних атаках, що не принесло успіху жодній команді. Матч закінчився нульовою нічиєю. Як і завжди, в ньому впевнено зіграв воротар Василь Попов. Він кілька разів рятував команду від голу.

 

3. «НАФТОВИК» – «СУПУТНИК» (Степанівка) – 2:2 (0:0)

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: І.Бездрабко, В.Корнелюк.

Перший тайм пройшов у взаємних атаках. Однак гравцям жодної команди не вдалося відкрити рахунок. Після перерви гра пожвавішала. Гості сміливіше пішли уперед і один за одним забили два голи у ворота «Нафтовика». Такий перебіг подій явно не влаштовував охтирських футболістів. Перебудувавши гру і прагнучи уникнути поразки, вони повели рішучий наступ на ворота гостей. Зусилля нафтовиків увінчались успіхом. Влучними ударами Іван Бездрабко та Володимир Корнелюк зрівняли рахунок.

 

4. «НАФТОВИК» – «ФРУНЗЕНЕЦЬ» (Суми) – 2:3 (0:2)

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: В.Душков, В.Гальченко (з пенальті).

Серед матчів четвертого туру першості області з футболу центральний, безперечно був у Охтирці. Футболісти «Нафтовика» приймали лідера – команду сумського «Фрунзенця». Торішній чемпіон прагнув закріпитися на першій сходинці турнірної таблиці. З початку матчу сумчани повели гострі атаки на ворота охтирчан, і вже в дебюті зустрічі добилися успіху з 11–метрового штрафного удару. У середині першого тайму гра вирівнялась. Вже господарі стали атакувати активніше. Після штрафного удару, пробитого нападаючим охтирчан Душковим, м’яч влучив у стійку воріт суперника. Але «Фрунзенець» відповів контратакою, під час якої гравці «Нафтовика» порушили правила і сумчани зі штрафного удару подвоїли рахунок. Другий тайм почався атаками охтирчан, які хотіли змінити хід поєдинку на свою користь. Деякою мірою їм це вдалося. На 60-й хвилині гри Душков красивим ударом у лівий від воротаря кут спрямував м’яч у сітку воріт «Фрунзенця». Прагнучи посилити гру, нафтовики провели заміни. Однак вони не виправдали себе, бо «Нафтовик» будував свої атаки в основному через центр. А тут добре грав захист сумчан, який не дозволяв нападаючим господарів зробити прицільний удар по воротах. Але гол, як кажуть, назрівав, і в кінці другого тайму під час атаки на ворота «Фрунзенця» один з гравців гостей збив у своєму штрафному майданчику Анатолія Єрмака. Арбітр рішуче вказав на 11-метрову позначку. Пенальті чітко реалізував Гальченко. Матч підходив до кінця, і всім здавалося, що він закінчиться унічию. Та на останніх хвилинах зустрічі, скориставшись неузгодженими діями захисту «Нафтовика», гості вийшли вперед і перемогли.

 

5. «НАФТОВИК» – «КРИСТАЛ» (Суми) – 6:1 (1:1)

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: А.Єрмак – 3, В.Єрмак, В.Гальченко, А.Галета.

Перед цією грою сумчани мали на одне очко більше, ніж «Нафтовик» і знаходилися на другому місці. Це викликало підвищений інтерес до матчу. Болільники, які, незважаючи на дощ, прийшли на стадіон, стали свідками дуже захоплюючого і результативного поєдинку. З перших хвилин «Нафтовик» повів атаки на ворота суперників. Як завжди бездоганно грав нападаючий охтирчан Душков. Але й він, хвилюючись за результат матчу, втратив на його початку дві слушні нагоди для взяття воріт суперника. А от Василь Єрмак свій шанс використав сповна і вивів охтирських футболістів уперед. В середині першого тайму «Кристал» пожвавив темп гри і зі штрафного зрівняв рахунок. А після перерви гра йшла в одні ворота. Захисні лінії «Кристалу» не могли стримати швидких технічних нападаючих охтирчан. Гальченко, Галета та Анатолій Єрмак, який у другому таймі зробив «хет-трик», довели результат матчу до розгромного і заслужено перемогли.

 

6. «НАФТОВИК» – «СПАРТАК» (Тростянець). – 11:1

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: А. Єрмак – 5, другі автори м’ячів невідомі.

В цьому матчі відзначився Анатолій Єрмак, який забив п’ять голів. За всю історію «Нафтовика» в офіційних зустрічах цей результат не вдалося повторити ще нікому.

 

7. «НАФТОВИК» – «ЮНІСТЬ» (Угроїди) – 0:0

Охтирка. Стадіон «Спартак».

8. «АВТОМОБІЛІСТ» (Суми) – «НАФТОВИК» – 1:5

Суми.

Голи: невідомо.

 

9. «НАФТОВИК» – «ЛИВАРНИК» (Суми) – 1:1

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Гол: В.Гальченко.

В турнірній таблиці ці команди знаходились поруч, займаючи відповідно третє і друге місця. В разі успіху футболістів «Нафтовика» вони змогли б зайняти другий рядок у турнірній таблиці, потиснувши на третю сходинку сумських футболістів. Але цього на жаль, для охтирчан, не сталося. Напружений матч закінчився внічию.

 

10. «СУПУТНИК» (Степанівка) – «НАФТОВИК» – 0:2

с.Степанівка.

Голи: невідомо.

 

 

11. «ФРУНЗЕНЕЦЬ» (Суми) – «НАФТОВИК» – 3:0

Суми.

Гра була досить напруженою. До 70-ї хвилини гра проходила на рівних. Ніхто не хотів поступатися. Але прикрі помилки гравців «Нафтовика» за 20 хвилин до закінчення матчу привели до трьох голів в ворота охтирських футболістів.

 

12. «ЮНІСТЬ» (Угроїди) – «НАФТОВИК» – 0:1

с.Угроїди.

Гол: невідомо.

 

13. «КРИСТАЛ» (Суми) – «НАФТОВИК» – 1:2 (1:1)

с.Степанівка.

Голи: С.Педь, О.Перетятько.

Поєдинок команд видався бойовим. Після першого тайму рахунок був – 1:1, але другу половину зустрічі охтирчани провели більш зібрано і заслужено здобули перемогу.

 

14. «СПАРТАК» (Тростянець) – «НАФТОВИК» – 2:5

Тростянець.

Голи: невідомо.

Після завершення зональних змагань по чотири кращих команди з північної і південної зони виборювали між собою звання чемпіона області.

 

15. «НАФТОВИК» – «РЕФРИЖЕРАТОР» (Конотоп) – 2:0

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: невідомо.

 

16. «ЕЛЕКТРОН» (Ромни) – «НАФТОВИК» – 0:2

Ромни. Стадіон «Електрон».

Голи: В.Гальченко, А.Галета.

Це була одна з найкращих ігор охтирчан. З перших хвилин господарі повели атаки у швидкому темпі, притиснувши «Нафтовика» до воріт. Невдовзі охтирчани порушили правила за межами штрафного майданчика, але арбітр невблаганно показав на 11-метрову позначку. Двобій виграв воротар охтирчан Попов (який, до речі, парирував уже четвертий пенальті в сезоні). Потім гра проходила вже під «диктовку» «Нафтовика». Гальченко, подаючи кутовий, закрутив м’яч у верхній кут воріт. Згодом Анатолій Єрмак ввірвався до штрафного майданчика і потужно пробив. М’яч потрапив в бокову стійку воріт і відскочив знов до Анатолія, який наніс повторний удар, але м’яч пролетів мимо воріт. В другому таймі охтирчани провели швидку атаку на лівому фланзі. Душков прострілив м’яч до штрафного майданчика і Галета забив другий м’яч.

 

17. «НАФТОВИК» – «ХІМІК» (Шостка) – 2:0

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: невідомо.

 

 

18. «АВАНГАРД» (Глухів) – «НАФТОВИК» – 1:2

Глухів.

Голи: А.Єрмак – 2.

Виступаючи в гостях, охтирчани розпочали матч сміливо, без розвідки. Через кілька хвилин Гальченко довгою передачею віддав м’яч Анатолію Єрмаку, який вийшов віч-на-віч з воротарем суперників. Кращий бомбардир команди не схибив і відкрив рахунок. Глухівці пішли в наступ усією командою, але Анатолій знову одержав м’яч тепер вже від Короля і забив другий м’яч. На протязі гри він же ще тричі небезпечно бив по воротах глухівців, але воротар суперників зумів їх захистити. Господарі спромоглися лише на гол престижу. Набравши 9 очок з 9 можливих у фіналі, охтирчани перемістилися на другу сходинку турнірної таблиці, маючи в своєму активі 20 очок.

 

19. «РЕФРИЖЕРАТОР» (Конотоп) – «НАФТОВИК» – 0:1

Конотоп.

Гол: невідомо.

Дуже важливу зустріч провели футболісти «Нафтовика» в Конотопі. По перше охтирчани вже двічі до цього обіграли конотопців (в розиграші Кубка – 2:1 і 1:0 в першості області), і вони прагнули реваншу, по-друге, в разі виграшу перед конотопськими футболістами відкривались би перспективи зайняти одне з призових місць. Через такі обставини зустріч носила жорсткий характер, була насичена сутичками. «Нафтовик» показав свої бойові якості і переміг.

 

20. «НАФТОВИК» – «ЕЛЕКТРОН» (Ромни) – 6:0

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: В.Душков – 3, А.Єрмак – 3.

З перших хвилин господарі повели гру у високому темпі і швидко добилися успіху. Двічі відзначився граючий тренер Душков. Після перерви перевага господарів стала ще відчутнішою. Вони грали широко, комбінаційно, настирливо. Гості зрідка відповідали контратаками. Вміло керував діями охтирчан Гальченко. Він робив точні передачі своїм партнерам, після яких м’яч ще чотири рази влітав у ворота гостей. Відзначився Душков і тричі кращий бомбардир першості Анатолій Єрмак. Добра фізична, техніко-тактична підготовка зумовили цей успіх. Приймаючи на своєму полі роменський «Електрон», який до речі, в попередньому турі виграв у володаря кубка області – сумського «Ливарника» – 2:1, охтирчани буквально розгромили гостей.

 

21. «НАФТОВИК» – «АВАНГАРД» (Глухів) – 3:0

Охтирка. Стадіон «Спартак».

Голи: В.Гальченко – 2, А.Єрмак.

Гра була менш красивою, ніж та, яку продемонстрували охтирські футболісти з роменським «Електроном», Але закінчилась як і попередня, впевненою перемогою господарів. Голи забили: Гальченко (зі штрафного, та одинадцятиметрового ударів) та Анатолій Єрмак. Це був його 22-й гол в першості області. Своєю майстерністю порадував глядачів воротар «Нафтовика» Василь Попов.

 

22. «ХІМІК» (ШОСТКА) – «НАФТОВИК» – 3:1

Шостка.

Гол: невідомо.

 

Просмотров: 592 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz