История Клубного Футбола
Пятница, 29.03.2024, 08:43
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1982
13:18
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1982

Нефтяник (Ахтырка)  1982

Фото на згадку після матчу з командою «Маяк» (Харків)

 

В 1982 році футболісти «Нафтовика» вперше за свою коротку історію завоювали Кубок області і прийняли старт в самому масовому футбольному турнірі – першості УРСР серед команд колективів фізкультури. «Нафтовик» відмовився від участі в Кубку УРСР серед команд колективів фізкультури, ставлячи за мету успішно виступити в першості. Тривалий час охтирчани лідирували в своїй зоні, але три поразки поспіль на фініші в Полтаві від місцевого «Локомотива», дзержинського «Шахтаря» (через дискваліфікацію охтирського стадіону гра відбулася в Полтаві), та в Куп’янську від «Металурга», відкинули «Нафтовик» на шосте місце, хоча від переможця зони його відділили тільки двоє очок. Незважаючи на зайняте місце «Нафтовик» добре провів сезон, демонструючи високий рівень гри.

 

Цьому сприяло те, що обрана структура гри постійно вдосконалювалася. Для цього були підсилені майже всі ланки команди. Зокрема, лінію атаки зміцнив Олександр Ткаченко, захисту – Сергій Грицун. У команді закріпилися молоді вихованці ДЮСШ (тренером якої в той час був Анатолій Олексійович Слободинюк) Олександр Сікун, Юрій Зінченко, Сергій Рубан. Повернувся після служби в збройних силах Віктор Бербеницький.

 

В цьому ж сезоні, 13 липня, «Нафтовик» провів на своєму полі товариську зустріч з командою майстрів другої ліги – харківським «Маяком» і переміг більш досвідченого суперника з рахунком 1:0. А 11 вересня охтирські футболісти зустрілися з ветеранами київського «Динамо». В стартовому складі киян вийшли такі відомі гравці, як Віктор Банников, Стефан Решко, Сергій Кузнецов, Віктор Колотов, Андрій Біба, Володимир Мунтян, Йожеф Сабо, Петро Слободян, Микола Пінчук, Віктор Кащей, Володимир Онищенко. На заміну виходили Євген Рудаков, Віктор Єрохін, Анатолій Пилипчук, Віктор Семенов, Євген Мірошін. Охтирським футболістам було ще важко змагатися з такими досвідченими суперниками і вони поступилися 0:2.

 

КУБОК ОБЛАСТІ

1. 1/8 фіналу. «НАФТОВИК» – «СВЕМА» (Шостка) – 2:1

 

2. 1/4 фіналу. «КРИСТАЛ» (Суми) – «НАФТОВИК» – 1:1 (0:0, 0:0) (по пенальті – 1:3)

В основний час рахунок не було відкрито. В додатковому господарі вийшли вперед – відзначився Олександр Давиденко. Згодом Віктор Гальченко зі штрафного відновив рівновагу. Півфіналіста визначили післяматчеві пенальті, які краще виконали охтирчани.

 

3. 1/2 фіналу. «НАФТОВИК» – «ЯВІР» (Краснопілля) – 1:0

 

4. Фінал. «НАФТОВИК» – «ФРУНЗЕНЕЦЬ» (Суми) – 1:0 (0:0)

 

Вперше в історії Сумщини фінальний матч проводився в Охтирці. Здавалося усі жителі міста вирушили на міський стадіон. Тим більше що на шляху до фіналу фрунзенці перемогли охтирський «Спартак».

В першому таймі гра проходила з перемінним успіхом. По всьому полю йшла жорстка, безкомпромісна боротьба. Але в тому і принада кубкових матчів, що нібито за зовні непоказним малюнком змагання ховається боротьба темпераментів, почуттів, нервів, фізичної витривалості. Та й ціна голу у кубкових матчах значно вища, ніж у чемпіонаті. Цього разу він був єдиний. Але і його виявилось достатньо, щоб завоювати Кубок. На початку другого тайму «Нафтовик» подавав черговий кутовий. М’яч, посланий у штрафний майданчик, сумські захисники відбити не змогли, його перехопив Ткаченко і спрямував в сітку. До кінця зустрічі рахунок не змінився.

Цієї хвилини чекали довго. Сотні уболівальників оточили футболістів, щоб привітати їх із заслуженим успіхом. Під оплески присутніх гравцям «Нафтовика» було вручено Кубок і почесні грамоти. Радість сяяла на обличчях переможців. Адже здобутим успіхом вони вписали ще одну яскраву сторінку в історію команди.

 

КУБОК ОБЛАСНОЇ РАДИ ДСТ «АВАНГАРД»

Цей турнір відбувся в м. Конотопі. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднявся «Нафтовик», якій у грі за перше – друге місця завдав поразки минулорічному призеру першості та володарю кубка області – сумському «Ливарнику», якого обіграв вперше за останні три роки. Третє місце посів чемпіон області «Фрунзенець» з Сум, перегравши в заключному матчі шосткінську «Свему» – 2:1.

1. «НАФТОВИК» – «ФРУНЗЕНЕЦЬ» (Суми) – 2:2

Голи: невідомо.

Дуже напружено пройшов двобій з «Фрунзенцем», який серйозно готувався до цієї зустрічі і хотів взяти реванш за поразку в фіналі Кубка області. На 9-й хвилині гри арбітр вилучив з поля Сергія Педя, і «Нафтовик» проводив зустріч вдесятьох. Та не дивлячись на це, охтирські футболісти зуміли добитися нічиєї.

2. «НАФТОВИК» – «СВЕМА» (Шостка) – 13:0

3. «НАФТОВИК” – «ЛИВАРНИК» – 5:2

 

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СЕРЕД КОМАНД КОЛЕКТИВІВ ФІЗКУЛЬТУРИ.

ЧЕТВЕРТА ЗОНА

1. «НАФТОВИК» (Кременчук) – «НАФТОВИК» – 1:1

 

2. «НАФТОВИК» – «ЛОКОМОТИВ» (Знам’янка) – 1:0

 

3. «АВАНГАРД» (Орджонікідзе) – «НАФТОВИК» – 2:0

4. «НАФТОВИК» – «АВТОМОБІЛІСТ» (Запоріжжя) – 3:1

 

5. «РАДИСТ» (Кіровоград) – «НАФТОВИК» – 6:1

 

6. «НАФТОВИК» – «ЛОКОМОТИВ» (Полтава) – 4:0

 

7. «ШАХТАР» (Дзержинськ) – «НАФТОВИК» – 4:1

 

8. «НАФТОВИК» – «МЕТАЛУРГ» (Куп’янськ) – 2:0

 

9. «НАФТОВИК» – «НАФТОВИК» (Кременчук) – 5:2

 

10. «ЛОКОМОТИВ» (Знам’янка) – «НАФТОВИК» – 2:3

Вже на четвертій хвилині першого тайму рахунок був 2:0 на користь господарів. «Нафтовик» продемонстрував неабиякі вольові якості і зумів виграти у цьому напруженому поєдинку .

11. «НАФТОВИК» – «АВАНГАРД» (Орджонікідзе) – 0:0

12. «НАФТОВИК» – «РАДИСТ» (Кіровоград) – 1:0

 

13. «АВТОМОБІЛІСТ» (Запоріжжя) – «НАФТОВИК» – 0:1

 

14. «ЛОКОМОТИВ» (Полтава) – «НАФТОВИК» – 1:0

15. «НАФТОВИК» – «ШАХТАР» (Дзержинськ) – 1:2

 

16. «МЕТАЛУРГ» (Куп’янськ) – «НАФТОВИК» – 3:0

Просмотров: 737 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz