История Клубного Футбола
Пятница, 19.04.2024, 09:17
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1986
14:02
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1986

Нефтяник (Ахтырка)  1986

Зліва на право. Нижній ряд: Володимир ДИКИЙ, ?, Олексій ШВОЙНИЦЬКИЙ, Володимир ЛІНКЕ, Віктор ПОПОВИЧ, Анатолій ЄРМАК, Сергій ГОРОХ, Ігор ШАНДИБА. Верхній ряд: Євген КАМІНСЬКИЙ (головний тренер), Василь ЄРМАК, Віктор КЛИМЮК, Володимир СПАРИНЯК, ГУНЬКО, Віктор ПОПЧУК, ДАВІДЯВІЧУС (адміністратор), Костянтин АНТОНЕНКО, Михайло ЦИБРІВСЬКИЙ, Тарас ТОМИЧ, Євген ОСИПОВ, Валерій БОЙЧЕНКО, Григорій ЛАЗАРКО

 

Підготовку до нового сезону футболісти «Нафтовика» почали вже в ранзі команди майстрів. Основний кістяк команди склали футболісти, які завоювали путівку в другу лігу. Але в тренерському штабі сталися зміни. Біля керма команди став Євген Зенонович Камінський, який працював до цього в хмельницькому «Поділлі». Він вирішив посилити команду досвідченими гравцями, прекрасно розуміючи, що без гравців, які пройшли школу вищої та першої ліг, команді буде важко спочатку вести конкуренцію з сильнішими суперниками. Тому й з’явились в команді воротар Олексій Швойницький, півзахисник Костянтин Антоненко та нападаючий Володимир Дикий зі Львова, форвард Олег Крамаренко, який свого часу грав за харківський «Металіст», московське «Динамо» та дніпропетровський «Дніпро». Поповнили команду також Віктор Попович, який грав раніше в сумському «Фрунзенці» та кемеровському «Кузбасі» і гравець вінницької «Ниви» Ігор Лисик.

Під час проведення підготовки до свого першого сезону серед команд майстрів, який охтирські футболісти провели в Ялті, команда зіграла п’ять контрольних матчів. З кишинівським «Ністру» «Нафтовик» розійшовся миром – 2:2, потім переміг миколаївський «Суднобудівник» з рахунком 4:0. Двічі команда зустрічалася з стаханівським «Вагонобудівником» – 5:4 та 0:1 і поступилася тернопільській «Ниві» 1:3. Ці матчі показали, що «Нафтовику» до снаги боротися з кращими командами другої ліги.

Перед дебютантами такого представницького чемпіонату ставилось завдання закріпитися у лізі, де грало чимало досвідчених колективів. І треба відмітити, що початок сезону був вдалим. Перші ж матчі принесли хороші результати. Але поступово темп і настрій почали спадати. Стало ясно, що заїзні «зірки», показавши на перших порах, як кажуть, «товар лицем», потім почали грати з холодком, відбуваючи на полі свій номер. І як результат, на попередньому етапі першості «Нафтовик» зайняв 11-е місце серед чотирнадцяти учасників і в групу сильніших команд, які безпосередньо розігрували звання чемпіона УРСР та путівку до першої ліги, не потрапив.

 

1986 3Переміни до кращого намітилися після зміни керівництва команди. «Нафтовик» очолив відомий футболіст київського «Динамо», заслужений майстер спорту Андрій Андрійович Біба. Це сталося в другій половині першості. Новий керманич значно обновив склад команди. Він відчислив декількох гравців, які порушували спортивний режим і свої інтереси ставили вище колективних. Завдяки цьому підвищився моральний і фізичний рівень команди. Змінилися і її тактичні побудування. Це принесло позитивні результати, і наприкінці чемпіонату «Нафтовик» показував змістовну гру, а в підсумку зайняв 19-е місце. Хорошу гру протягом сезону показали воротар Олексій Швойницький, захисник Василь Єрмак, нападаючий Анатолій Єрмак, помітно зросла майстерність зовсім юного на той час Сергія Гороха.

 

ПОПЕРЕДНІЙ ЕТАП ЧЕМПІОНАТУ СРСР 1986 року

 

1. «ДИНАМО» (Ірпінь) – «НАФТОВИК» – 0:1 (0:0)

Ірпінь. Стадіон «Ентузіаст». 29 березня 1986 р. 3 000 глядачів.

 

 

1-й матч «Нафтовика» серед команд майстрів.

1-а перемога охтирчан.

Лінке забив свій 1-й м’яч і 1-й м’яч клубу.

1-й матч в якому охтирчани не пропустили м’яча (матч на «нуль»).

Найважчий матч для дебютанта – перший. Ось чому особливо важливо провести його як можна краще, здобувши позитивний для себе результат. Охтирчан у другій лізі екзаменували динамівці Ірпіня, які в стартовому матчі чемпіонату хотіли подарувати своїм землякам перемогу. Гра почалася у середньому темпі. Але згодом футболісти почали все сміливіше йти вперед, небезпечні моменти виникали почергово біля обох воріт. Надійно у ці хвилини зіграв воротар «Нафтовика» Швойницький, якому вправно допомагали захисники В. Єрмак і Спариняк. Вони діяли безпомилково. Після відпочинку тренери «Нафтовика» випустили на поле Поповича. З його появою гра пожвавилась. Кілька разів він небезпечно атакував, створював сприятливі моменти для своїх партнерів. В середині другого тайму ірпінські захисники в своєму штрафному майданчику вирішили відіграти м’яч воротарю. Але несподівано для всіх першим до м’яча встиг нападаючий Володимир Лінке, який вийшов один на один з воротарем, переграв його і добився успіху. Так «Нафтовик» відсвяткував свій перший успіх, досягнутий завдяки витонченому чуттю голевої ситуації 28-річного майстра спорту Володимира Лінке. Після чого «Нафтовик» довів матч до перемоги, першої в його історії виступів у другій лізі.

 

2. «НИВА» (Вінниця) – «НАФТОВИК» – 2:1 (0:1)

Перші 15 хвилин «Нива» безперервно атакувала, але поступово гра вирівнялась. Під кінець тайму Попович головою відкриває рахунок. На початку другого тайму Снілик обіграв Швойницького і встановив рівновагу. Після цього гра стала жорсткою. Попередження отримали Анатолій Єрмак та Руденко. В останні хвилини більше атакували господарі поля, і за дві хвилини до кінця матчу Швойницький збиває Касанова у своєму штрафному майданчику. Сам потерпілий реалізував пенальті, встановивши остаточний рахунок матчу.

 

3. «НАФТОВИК» – «ПОДІЛЛЯ» (Хмельницький) – 0:0

Старанно готувалися охтирчани до відкриття в Охтирці Чемпіонату СРСР з футболу серед команд майстрів другої ліги. Адже вперше в історії Охтирки команда «Нафтовик» брала старт на всесоюзному рівні. За кілька місяців, що передували відкриттю чемпіонату, було проведено велику роботу по підготовці стадіону до сезону. «Виросла» центральна трибуна на шість тисяч місць, стали до ладу роздягальні, суддівська кімната, інші приміщення, було впорядковано поле. Словом для спортсменів і глядачів були створені максимальні зручності. Перші хвилини гри пройшли у взаємній розвідці. Двічі Лазарко наближався до штрафного майданчика «Поділля», але перший удар був неточним, а вдруге досвідчений голкіпер гостей ліквідував небезпеку. Потім контратаки провели гості і теж безрезультатно. Після цього гра на тривалий час перемістилася в центр поля, а виходи до воріт були епізодичними і особливої загрози для воротарів не приносили.

Другий тайм виявився значно цікавішим, бо обидві команди перейшли до рішучих дій, віддавши перевагу атаці. «Нафтовик» атакував вузьким фронтом – через центр, мало використовував фланги. Це полегшувало дії захисту хмельницьких футболістів. І все ж на початку заключного тайму господарі могли відкрити рахунок: Крамаренко з кількох метрів влучив у голкіпера. Згодом Осипов наблизився до воріт подолян, вийшов на ударну позицію, але скористатися сприятливою ситуацією не зміг. Гості теж не залишалися в боргу. Їх стрімкі атаки з великою напругою відбивали захисники «Нафтовика». Тричі в гострих ситуаціях відмінно діяв голкіпер охтирчан Швойницький, якого було визнано кращим гравцем матчу у команді господарів.

 

4. «НАФТОВИК» – «ЗАКАРПАТТЯ» (Ужгород) – 2:1 (0:0)

Авторитет суперника, котрий мав до цього на своєму рахунку немало перемог не похитнув охтирчан. Навпаки вони діяли мобільно, не даючи гостям легко проходити вперед, вільно атакувати свої ворота. В той же час господарі поля сміливо наступали і весь час тримали оборону закарпатців в напрузі. І хоч перший тайм не приніс успіху жодній з команд, гра була набагато змістовнішою у порівнянні з попереднім матчем.

Основні події розгорнулися після перерви. Кілька вдалих проходів по флангу здійснив Осипов. Одного разу в штрафному майданчику його прохід захисники закарпатців зупинили недозволеним прийомом. Арбітр без вагань призначив пенальті і його чітко реалізував Лазарко.

«Нафтовик», добившись переваги, і не думав грати на утримання рахунку. Футболісти розуміли, що лише атака може забезпечити кінцеву мету – перемогу. І для її здобуття команда доклала чимало зусиль.

У середині другого тайму знову з найкращого боку проявив себе Осипов. Його ривок проґавили захисники закарпатців, і Євген швидко розібрався в ситуації. Він зробив точну передачу Лазарку, котрий вдруге примусив суперників розпочинати з центра поля. Футболісти Ужгорода відразу кинулися відіграватися, та м’яч ледве втретє не побував у їхніх воротах. В останній момент самовіддано зіграв Страшненко. Та все ж таки в одній з контратак гості добилися успіху і скоротили рахунок. Результат не змінився до кінця зустрічі. Це була перша перемога «Нафтовика», здобута в рідних стінах над одним із старожилів другої ліги.

 

5. «ТОРПЕДО» (Запоріжжя) – «НАФТОВИК» – 2:1 (0:0)

Перший тайм виявив деяку перевагу господарів поля, які провели кілька небезпечних атак на ворота дебютантів. У ці хвилини добре діяв воротар «Нафтовика» Цибрівський. До перерви жодній з команд не вдалося добитися успіху. Після відпочинку одна з контратак охтирчан привела до голу у ворота «Торпедо». Футболісти «Нафтовика» дістали право на штрафний удар. Його вдало виконав Лазарко і рахунок було відкрито. Згодом нападаючий охтирчан Лінке забив ще один м’яч, але арбітр його не зарахував. «Торпедо» зробило все для того, щоб відновити рівновагу. Нападаючі господарів провели стрімку атаку і зрівняли рахунок. Наприкінці поєдинку торпедівцям вдалося вийти вперед і вони перемогли.

 

6. «ОКЕАН» (Керч) – «НАФТОВИК» – 2:2 (0:1). (Матч опротестований) – +:-

Цього разу суперниками охтирських футболістів були спортсмени команди «Океан», яка вже тривалий час виступала у другому ешелоні. І все ж охтирчани не пасували перед авторитетом. Нападаючий «Нафтовика» Лазарко першим відкрив рахунок. Господарям поля довелося підвищити темп, заграти в атакуючий футбол, щоб добитися бажаного. Згодом керченським футболістам вдалося зрівняти рахунок. Гості відповіли на це рішучим наступом. Підтримувані захистом і півзахистом, нападаючі охтирчан зуміли одного разу створити чисельну перевагу біля штрафного майданчика «Океану». На точну передачу вийшов Лазарко і вивів свою команду вперед. Рахунок 2:1 тримався тривалий час. Та все ж футболістам Керчі вдалося добитися нічиєї. У цьому матчі охтирчани показали себе мобільним колективом, непогано діяли всі ланки команди.

За протестом команди «Океан» «Нафтовику» була зарахована поразка (за «Нафтовик» грав Крамаренко вилучений з поля в попередньому матчі).

 

7. «НАФТОВИК» – «СПАРТАК» (Житомир) – 0:1 (0:1)

До зустрічі в Охтирці, де «Нафтовик» приймав спартаківців у черговому турі чемпіонату, футболісти з Полісся не виграли жодного матчу. Отож, без сумніву, перевага болільників віддавалась «Нафтовику», який, закріпився в середині турнірної таблиці. Звідси – лише крок до лідируючої групи. Але зробити його охтирчани не змогли, зазнавши першої поразки на своєму стадіоні. На початку гри нафтовики без розвідки пішли вперед, але робили це метушливо, без прицільних ударів. В середині першого тайму спартаківці організували контратаку. Швидка комбінація, якій нічого не зміг протиставити «Нафтовик» і м’яч опинився у сітці воріт. Щоб не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед, охтирчани мали достатньо часу й можливостей. На жаль вони цим не скористалися. У другому таймі господарі заробили право на пенальті, бив Лазарко, але голкіпер гостей спокійно ліквідував небезпеку. Наступ охтирчан тривав, та рахунок до кінця матчу не змінився.

 

8. «НАФТОВИК» – СКА (Київ) – 1:1 (0:0)

1986 6Київські футболісти мали деяку ігрову ініціативу. Та лише в другому таймі зуміли добитися успіху. Через кілька хвилин після перерви армійці повели в рахунку. «Нафтовику» довелося відіграватися. Охтирські футболісти небезпечно контратакували, часто вперед йшли і захисники, і їм все ж таки вдалося забити м’яч у відповідь. Це сталося після того, як чітко було реалізовано одинадцятиметровий штрафний удар.

 

9. «ШАХТАР» (Павлоград) – «НАФТОВИК» – 0:1 (0:0)

В цьому матчі охтирські футболісти діяли наполегливо, вели атаки широким фронтом. Господарям довелося нелегко особливо у другій половині першого тайму. І все ж на перерву команди пішли при рахунку 0:0. Другий тайм пройшов у приблизно рівній боротьбі, хоча контратаки охтирчан були досить небезпечними. Під час однієї з них м’яч одержав Лазарко і точним ударом спрямував його у ворота «Шахтаря». Цей м’яч виявився єдиним у матчі і приніс перемогу «Нафтовику».

 

10. «КРИВБАС» (Кривий Ріг) – «НАФТОВИК» – 1:0 (1:0)

Господарі поля запропонували швидкий темп, небезпечно атакували, але дебютанти зуміли стримати напад кривбасівців. Гра дещо вирівнялася. У другому таймі гості мали можливість добитися успіху. Та єдиний м’яч, який вирішив долю зустрічі, забили футболісти «Кривбасу».

 

11. «ЗІРКА» (Кіровоград) – «НАФТОВИК» – 1:0 (0:0)

 

12. «НАФТОВИК» – «НОВАТОР» (Жданов) – 1:0 (1:0)

В цілому гра була рівною. На 18 хвилині першого тайму з 11-метрового штрафного удару м’яч у ворота гостей забив Олег Крамаренко. В кінці зустрічі гості могли відігратись, але надійно зіграв воротар Швойницький і захисники охтирчан. В цьому матчі «Нафтовик», не показав нічого нового, цікавого.

 

13. «НАФТОВИК» – «ШАХТАР» (Горлівка) – 1:1 (1:1)

Початок зустрічі пройшов при перевазі господарів поля. Охтирські футболісти більше атакували, використовуючи фланги. «Нафтовику» і вдалося першому добитися успіху. М’яч в ворота «Шахтаря» забив Крамаренко. Після цього дії горлівців були спрямовані на те, щоб відновити рівновагу. І одного разу їм все ж вдалося переграти голкіпера «Нафтовика». Рахунок став нічийним. У другому таймі гра була рівною. Обидві команди мали можливість збільшити результат, але нічийний рахунок так і залишився до кінця поєдинку.

 

14. «НОВАТОР» (Жданов) – «НАФТОВИК» – 1:0 (0:0)

 

15. «ШАХТАР» (Горлівка) – «НАФТОВИК» – 4:1 (2:0)

 

16. «НАФТОВИК» – «ЗІРКА» (Кіровоград) – 2:0 (1:0)

І грою і голами порадували болільників гравці «Нафтовика» у черговому турі першості Союзу РСР з футболу серед команд другої ліги перемігши на своєму полі одного з лідерів – кіровоградську «Зірку». Вже на початку зустрічі Лазарко сильним і красивим ударом зі штрафного відкрив рахунок. Охтирчани й надалі володіли ініціативою, створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперника. Використати ж вдалося лише один. Осипов став автором другого голу у ворота кіровоградців.

 

17. «НАФТОВИК» – «ШАХТАР» (Павлоград) – 0:4 (0:2)

Всі охтирські уболівальники, які прийшли на матч, вірили в успіх своєї команди. Причин для оптимізму було кілька. В першому колі, виступаючи в гостях, футболісти з Охтирки перемогли господарів. Багатьом запам’яталась і попередня гра з «Зіркою», яка входила на той час до лідируючої групи. Здавалося б, що команда врешті-решт знайшла свою гру і далі виступатиме рівно. Але «Нафтовик» не виправдав сподівань своїх прихильників. По два м’ячі у кожному таймі забили павлоградці у ворота охтирчан і заслужено перемогли, показавши вимогливим охтирським болільникам красивий, технічний і динамічний футбол. А що ж господарі? Короткі спалахи активності, які виникали в команді, звичайно ж, не могли привести до успіху.

Після розгромної поразки від павлоградського «Шахтаря» в команді «Нафтовик» відбулися збори з участю відповідальних спортивних працівників. Футболісти об’єктивно, без скидок на недосвідченість оцінили свої дії, говорили і про тренерські прорахунки. На адресу ряду гравців було висловлено справедливі критичні зауваження. Команда вирішила поліпшити зміст і якість гри. З метою зміцнення футбольного колективу новим старшим тренером було призначено заслуженого майстра спорту Андрія Бібу, відомого в минулому футболіста київського «Динамо».

 

18. «НАФТОВИК» – «КРИВБАС» (Кривий Ріг) – 4:1 (1:0)

Суперники в чемпіонаті вирішували діаметрально протилежні завдання. Криворіжці, очолюючи турнірну таблицю, прагнули закріпитися на першому місці. Плани охтирчан були значно скромніші – зберегти «прописку» в другому ешелоні радянського футболу. Що проблему можна вирішити позитивно, показав черговий матч чемпіонату, який провели між собою команди. Охтирчани довели, що при бажанні, вони й з лідерами можуть не тільки змагатись на рівних, але і перемагати їх. Вже на четвертій хвилині першого тайму Лазарко зі штрафного відкрив рахунок. Відразу після перерви цей же футболіст подвоїв його. Лідер атак криворіжців В.Насташевський скоротив розрив до мінімуму, забивши охтирчанам красивий м’яч. Але, ведучи наступ широким фронтом, а головне – на великих швидкостях, футболісти «Нафтовика» провели ще два м’ячі у ворота суперників. Зробив це Олег Крамаренко. Це була перша перемога, здобута під керівництвом нового старшого тренера Андрія Біби.

 

19. «СПАРТАК» (Житомир) – «НАФТОВИК» – 1:2

 

20. СКА (Київ) – «НАФТОВИК» – 1:1 (1:0)

 

21. «НАФТОВИК» – «ТОРПЕДО»(Запоріжжя) – 0:2 (0:1)

Після двох вдало проведених ігор на виїзді, здавалось, що футболісти «Нафтовика» нарешті знайшли свою гру і розраховують на краще місце в турнірній таблиці. Так думали, мабуть, і глядачі, яких зібралася на стадіоні «Нафтовик» численна аудиторія, сподіваючись, що команда на своєму полі може дати справжній бій одному з лідерів зони. Млявий темп, помилки в передачах – така гра була характерною для «Нафтовика». Ініціатива поступово перейшла до запорожців. Вони створювали раз у раз небезпечні моменти біля воріт господарів. На 11 хвилині, після подачі кутового, Черкун послав м’яч у сітку воріт «Нафтовика». Охтирчани кинулися відіграватися, напруга зростала і через дві хвилини у штрафному майданчику гостей збили з ніг когось із футболістів «Нафтовика». Арбітр без вагань показав на 11-метрову позначку. Крамаренко пробив влучно, однак воротарю вдалося ліквідувати небезпеку. Після цієї невдачі гра в охтирчан розладналася. У другому таймі вони нічого не змогли протидіяти атакам гостей. А в середині другого тайму зустрічі гості забили ще один м’яч.

 

22. «НАФТОВИК» – «ОКЕАН» (Керч) – 1:0 (0:0)

Незважаючи на попередню поразку, глядачі майже повністю заповнили трибуни стадіону «Нафтовик». На цей раз охтирчани зуміли налагодити ігрові зв’язки і їх перевага була очевидною. Вони створили чимало гострих моментів біля воріт «Океану». Та все ж таки перший тайм закінчився безрезультатно. У другому таймі господарі посилили натиск. Незадовго до фінального свистка гості збили у штрафному майданчику охтирського футболіста і Лазарко чітко реалізував пенальті.

 

23. «ПОДІЛЛЯ» (Хмельницький) – «НАФТОВИК» – 1:1 (0:1)

Гра проходила гостро, з деякою перевагою «Нафтовика». Уже на початку першого тайму охтирчани відкрили рахунок. Крамаренко красивим ударом відправив м’яч у ворота «Поділля». На протязі гри футболісти «Нафтовика» могли відзначитися ще не один раз, але не вистачало точності при завершенні атак. І спрацювало правило: «не забиваєш ти – забивають тобі». На останній хвилині гри охтирчани пропустили м’яч у відповідь.

 

24. «ЗАКАРПАТТЯ» (Ужгород) – «НАФТОВИК» – 3:0

Цей матч мав насторожити футболістів «Нафтовика», адже команда «Закарпаття» в той час перебувала в числі лідерів турніру. На жаль цього не сталося. «Нафтовик» провів гру слабо, без ентузіазму. Невдало зіграли всі ланки команди, особливо захист і воротар. В результаті «Нафтовик» зазнав поразки з великим рахунком.

 

25. «НАФТОВИК» – «ДИНАМО» (Ірпінь) – 1:1 (0:0)

Невисокий темп, помилки в передачах – характерна гра для обох команд в цьому матчі. За відсутності провідних футболістів, які одержали травми, охтирчани не змогли налагодити взаємодію ланок захисту і нападу. Тільки на 18-й хвилині другого тайму Крамаренко нарешті прицілився і м’яч затріпотів у сітці. Через шість хвилин гості забили м’яч у відповідь. Безбарвна нічия не принесла задоволення глядачам.

 

26. «НАФТОВИК» – «НИВА» (Вінниця) – 0:1

 

ФІНАЛЬНИЙ ЕТАП ЧЕМПІОНАТУ СРСР 1986 року

 

ТУРНІР ЗА 15–28 МІСЦЯ

 

27. «НАФТОВИК» – «СТАХАНОВЕЦЬ» (Стаханов) – 1:0 (0:0)

Гості перед цією грою займали останнє місце. Але гра показала що й аутсайдер не збирається здаватись без бою. Охтирчани провели матч на піднесенні, сміливо боролися за м’яч. Корисно діяв Сидорович, який на початку другого тайму забив у цій зустрічі вирішальний м’яч. Перемога принесла дуже потрібні команді два очка. Але повного задоволення від матчу глядачі не отримали.

 

28. «МАЯК» (Харків) – «НАФТОВИК» – 2:1

 

29. «ДЕСНА» (Чернігів) – «НАФТОВИК» – 1:1 (0:1)

У першому таймі господарями становища були охтирські футболісти. Вони вміло використовували фланги, постійно тримаючи в напрузі захисників і воротаря «Десни». Деякий час чернігівцям вдавалося стримувати натиск «Нафтовика». Та одного разу стопери чернігівської команди не зуміли відібрати м’яч в Крамаренка і він точним ударом відкрив рахунок. Через кілька хвилин «Нафтовик» мав можливість добитися більшого, але м’яч пролетів над перекладиною. Після перерви «Десна» доклала багато зусиль, щоб переломити хід поєдинку. Атаки господарів були швидкими і небезпечними. Одна з них закінчилася голом чернігівців. Бойова нічия.

 

30. «НАФТОВИК» – «БУКОВИНА» (Чернівці) – 4:0 (2:0)

З перших хвилин господарі показали серйозність своїх намірів, атакуючи ворота чернівецьких футболістів всією командою. Охтирчани діяли активно, при першій же можливості били по воротах. Особливо виділявся серед охтирських футболістів новобранець команди Володимир Лінін. Саме він розпочав одну з численних атак, яка завершилася голом Климюка у ворота «Буковини». А через шість хвилин Горох «замкнув» подачу з кутового Крамаренка. Охтирчани продовжували атакувати, але до перерви результат не змінився. Глядачі сподівалися, що після відпочинку чернівецькі футболісти спробують переломити хід матчу. Але цього не сталося – охтирчани надійно володіли ігровою ініціативою і територіальною перевагою. Більше того на початку другого тайму вони збільшили рахунок. Пенальті призначене за порушення правил у штрафному майданчику проти Крамаренка, чітко реалізував Лазарко. Остаточний результат в матчі встановив Лінін.

 

31. «НАФТОВИК» – «ПРИКАРПАТТЯ» (Івано-Франківськ) – 1:1

Протягом усієї зустрічі маючи ігрову і територіальну перевагу господарі не змогли скористатися нею. Більше того охтирчанам довелося відіграватись, коли івано-франківці під час однієї з контратак відкрили рахунок. Зрівняти його вдалося Василю Єрмаку. Звичайно «Нафтовик» міг добитися більшого. Але два пенальті протягом матчу, призначені в одні ворота, не змогли реалізувати Крамаренко і Лазарко.

 

Охтирські футболісти провели на стадіоні «Нафтовик» останній матч. У зв’язку з його реконструкцією заключні ігри першості команда проводила в Сумах на стадіоні «Спартак».

 

32. «АТЛАНТИКА» (Севастополь) – «НАФТОВИК» – 1:1

 

33. «КРИСТАЛ» (Херсон) – «НАФТОВИК» – 3:2 (3:1)

 

34. «НАФТОВИК» – «АТЛАНТИКА» (Севастополь) – 1:0 (1:0)

Вже з початку поєдинку охтирчани нав’язали гостям швидку, комбінаційну гру. За перші десять хвилин «Нафтовик» провів п’ять стрімких атак, одна з яких могла завершитися взяттям воріт. Крамаренко сильно пробив по воротах, та голкіпер «Атлантики» зумів вибити м’яч на кутовий. І в подальшому гра проходила під диктовку охтирських футболістів. У середині першого тайму біля воріт севастопольців було створено небезпечну ситуацію. Помилилися захисники, а воротар вибрав неправильну позицію. М’яч не без участі одного із стоперів «Атлантики» опинився в сітці. Після перерви гості дещо активізували свою гру, але суттєвих зрушень не досягли. В той же час охтирчани продовжували атакувати. Одного разу на вигідну позицію вийшов Крамаренко. Він обіграв захисника і був за кілька метрів від воріт, але пробив неточно. Мали можливість збільшити рахунок й інші нападаючі «Нафтовика». А от півзахисники охтирської команди грали дещо академічно. Матч так і закінчився мінімальною перемогою «нафтовиків».

 

35. «НАФТОВИК» – «КРИСТАЛ» (Херсон) – 3:1 (2:1)

Початок поєдинку пройшов при помітній ігровій та територіальній перевазі охтирських спортсменів. Вони атакували широким фронтом, нападаючим постійно допомагали півзахисники і захисники. Футболісти ж «Кристала» рідко переходили на половину господарів поля. Та ось одна з небагатьох контратак херсонців виявилася надто небезпечною. Гості швидко розіграли комбінацію і відкрили рахунок. Треба віддати належне «Нафтовикові». Команда не розгубилася і зробила все можливе, щоб виправити становище. Вже через дві хвилини Бобух відновив рівновагу. Коли йшла 38-а хвилина гри, стрімко вийшов на ворота гостей Лінке. Його зупинили у штрафному майданчику недозволеним прийомом. Потерпілий чітко реалізував пенальті. Після перерви охтирчани весь час атакували, показуючи красиву гру в усіх ланках. У середині другого тайму охтирські футболісти провели ще один м’яч у ворота «Кристалу».

 

36. «БУКОВИНА» (Чернівці) – «НАФТОВИК» – 2:0

 

37. «ПРИКАРПАТТЯ» (Івано-Франківськ) – «НАФТОВИК» – 1:0 (1:0)

 

38. «НАФТОВИК» – «МАЯК» (Харків) – 2:0 (1:0)

 

39. «НАФТОВИК» – «ДЕСНА» (Чернігів) – 0:0

Матч спочатку складався на користь охтирчан. Вони більше атакували, мали можливість відкрити рахунок. Згодом гості вирівняли гру, провели кілька небезпечних атак. У подальшому характер гри не змінився: проходив він в обопільних атаках, та жодній з команд не вдалося вийти вперед.

 

40. «СТАХАНОВЕЦЬ» (Стаханов) – «НАФТОВИК» – 0:3 (0:0)

 

Просмотров: 883 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz