История Клубного Футбола
Четверг, 28.03.2024, 19:03
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1995
07:37
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1995

Нефтяник (Ахтырка)  1995

Зліва на право. Нижній ряд: Ігор ЗАДОРОЖНИЙ, Павло ФЕСЕНКО, Олександр ЗАХАРОВ, Олег ЛЕШ, Дмитро РУДНЯК.

Верхній ряд: Едуард СТОЛБОВИЙ, Едуард ПІСКУН, Олександр ЦИСАР, Сергій КОРОЩЕНКО, Олексій ГРАЧОВ, Олексій ТАРГОНСЬКИЙ.

 

В четвертому чемпіонаті футболісти «Нафтовика», як і сезоном раніше, на фініші були п’ятими. Склад команди практично не змінився. До Тернополя поїхали Сергій Сухарєв та Юрій Прохоров, яких запросив Валерій Душков (він очолив, хоча і ненадовго, місцеву «Ниву»). Відбув на рідну Луганщину Ігор Никифоров. До Охтирки запросили нападаючого Сергія Корощенка з Маріуполя та Павла Фесенка з Сум. Повернувся з «КамАЗу» Едуард Піскун. Вже в ході першості, у матчі з полтавською «Ворсклою» (4 жовтня), важкої травми (перелом ноги) на останніх хвилинах гри зазнав Павло Фесенко.

Під час підготовки до нової першості «Нафтовик» виступив в досить представницькому футбольному турнірі у Комарному. Цей турнір був присвячений 70-річчю газової промисловості України. Крім охтирських футболістів в ньому взяли участь футболісти місцевого «Газовика», клубу «Дашава» та кременчуцького «Нафтохіміка».

Змагання пройшли на високому рівні. Спочатку «Нафтовик» зустрівся з «Нафтохіміком» і програв 2:5 (Олег Леш, Олексій Грачов) В другому матчі «Газовик» узяв гору над «Дашавою» – 3:0. У боротьбі за третє місце охтирчани більш ніж упевнено виграли у «Дашави» – 10:1 (по два голи на рахунку Олексія Грачова, Віктора Поповича, Олександра Цисаря і по одному забили Олександр Захаров, Сергій Корощенко, Олег Лукаш, Дмитро Рудняк). А головний приз завоювали футболісти «Газовика», які тільки в серії після матчевих пенальті взяли гору над «Нафтохіміком».

Перше коло «Нафтовик» провів гірше від того, що чекали охтирські любителі футболу і зайняв на проміжному фініші п’яте місце, хоча, як і раніше, вважався одним із фаворитів змагань. А тон в першості задавали новачки першої ліги – «Зірка НІБАС» та «ЦСКА-Борисфен». І хоча від другого місця нафтовики відставали всього на три очка (починаючи з цього чемпіонату за перемогу нараховувалось 3 очка, а за нічию – одне), було видно, що «Нафтовику» до еліти українського футболу не потрапити. Та і головний тренер Андрій Біба в одному з своїх інтерв’ю підкреслив: «Наше головне завдання – створити таку команду, яка б відповідала вимогам першої ліги».

У період зимового міжсезоння колектив поповнили молоді гравці: Сергій Чорношвець із Сум, а також голкіпер Дмитро Дурнєв та нападаючий Андрій Меншиков з команд колективів фізкультури Харківщини. Втрати були більш відчутними – воротар Андрій Тарахтій перейшов до «Кривбасу», Сергій Костюков вирішив пошукати щастя в краснопільському «Яворі», ветеран команди Борис Шуршин перейшов до стрийської «Скали», куди ще раніше були запрошені гравці «Нафтовика» Віктор Попович та Юрій Прохоров. Зміни відбулися і в тренерському штабі. Андрію Бібі став допомагати заслужений тренер України В’ячеслав Володимирович Першин, який, працюючи в Луганську, підготував немало відомих футболістів.

В лютому «Нафтовик» прийняв участь у двох турнірах. Спочатку в Ялті нафтовики боролися за «Кримський пролісок». Крім наших футболістів у цьому турнірі грали дві команди вищої ліги – сімферопольська «Таврія» та шепетівський «Темп», а також макіївський «Бажановець», «Титан» з Армянська, київський ЦСКА і молдовська команда з Тирасполя. В своїй групі охтирчани перемогли тираспільців 2:0 (Олексій Грачов, Сергій Корощенко) та «Темп» – 3:0 (Едуард Піскун, Олег Леш, Олександр Захаров), а з «Титаном» розійшлись мирно – 0:0. В півфіналі «Нафтовик» помірявся силами ще з одним вищоліговським колективом – «Таврією» і поступився 1:2 (Сергій Чорношвець). В боротьбі за третє місце наші футболісти знову зустрілись з «Титаном» і перемогли 1:0. Єдиний м’яч у ворота суперників забив Олександр Захаров. Була можливість добитися і більш переконливої перемоги, але Едуард Піскун не реалізував пенальті.

За схожим сценарієм для охтирчан пройшов турнір «Кубок Полесья» в білоруському місті Пінськ. Тут брали участь дві команди з Могильова «Дніпро» та «Торпедо», «КІМ» (Вітебськ), «Скала» (Стрий), «Динамо» (Брянськ), «Гурнік» з польського міста Лєчне і господарі турніру – місцевий «Комунальник».

В першому матчі перемога над «Торпедо» 2:0. Голи забили Дмитро Рудняк і Сергій Чорношвець. Потім нульова нічия з командою «КІМ», причому Олексій Грачов не зміг реалізувати пенальті. І перемога з великим рахунком над «Динамо» – 5:1 (два м’ячі забив Олександр Захаров і по одному Олексій Грачов, Сергій Корощенко і Едуард Піскун) і «Нафтовик» впевнено зайняв перше місце у своїй підгрупі. У півфіналі «Нафтовик» поступився господарям 2:3, хоча ігрова перевага була на їх боці. Програючи 1:2 нафтовикам після удару Едуарда Піскуна вдалося зрівняти рахунок. Але фортуна того дня відвернулася від охтирських футболістів. За декілька хвилин до закінчення матчу футболісти «Комунальника» вирвали перемогу. В матчі за третє місце – знову перемога з великим рахунком над брянським «Динамо» – 3:0. Знову два м’ячі забив Олександр Захаров, один – Сергій Корощенко.

Наступний етап підготовки пройшов в Охтирці. Під час нього футболісти «Нафтовика» провели одну контрольну зустріч в Сумах і перемогли ФК «СБТС» 1:0. Єдиний м’яч господарі забили у свої ворота.

15 березня нафтовики знову виїхали до Ялти, де провели заключний етап підготовки до другого кола Тренувальний процес чергувався з контрольними матчами. Охтирські футболісти двічі зустрілися з севастопольською «Чайкою» – 3:0 (Сергій Чорношвець – 2, Дмитро Рудняк) і 0:0. Також нульовою нічиєю закінчилася гра з вищоліговським СК «Миколаїв». В останньому матчі футболісти «Нафтовика» перемогли харцизький «Силур» 5:1 (Андрій Меншиков – 2, Павло Фесенко, Олег Лукаш, Семен Кучеренко).

В другому колі «Нафтовик» зробив спробу наблизитися до лідерів, але після 30-го туру несподівано зменшив оберти і в підсумку посів п’яте місце.

 

Отчеты о матчах

 

Просмотров: 622 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz