История Клубного Футбола
Среда, 24.04.2024, 23:25
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1996
07:46
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1996

Нефтяник (Ахтырка)  1996

Зліва на право. Нижній ряд: Олександр ЦИСАР, Павло ФЕСЕНКО, Вадим ГОЛЬДІН, Василь ЄРМАК, Владислав КОРОЛЬОВ, Олександр КИРИЛЮК, Ігор ЗАДОРОЖНИЙ, Дмитрий ДУРНЕВ, Руслан ОКРІКОВ, Андрій МЕНШИКОВ, Олександр ЄСІПОВ.

Верхній ряд: Сергій КОРОЩЕНКО, Ігор ТОЛСТОВ, Ярослав ЛАНЦФЕР, Олег ЛУКАШ, Едуард СТОЛБОВОЙ, Олександр ЗАХАРОВ, Андрій ШКУРАТ, Олексій ТАРГОНСЬКИЙ, Борис ОЛІЙНИК, Олег ЛЕШ, Ян ШКОЛЬНІКОВ, Олександр ДОВБІЙ – головний тренер.

 

Після короткого перепочинку футболісти «Нафтовика» виїхали на турнір у місто Ковель Волинської області. Це був один з етапів підготовки до п’ятого чемпіонату. Там нафтовики зіграли внічию 2:2 з чортківським «Кристалом», перемогли стрийську «Скалу» 6:0 та «Газовик» (Комарне) – 1:0 і зайняли перше місце.

Зміни в колективі сталися незначні, але суттєві. Колектив залишили кращий бомбардир «Нафтовика» в чемпіонатах України Олексій Грачов, а також Едуард Піскун, які прийняли запрошення новоспеченого клубу вищої ліги – кіровоградської «Зірки НІБАС». Поповнили команду гравці черкаського «Дніпра» Вадим Гольдін, Олександр Кирилюк та Ян Школьников (останній в другому колі попереднього чемпіонату захищав кольори івано-франківського «Прикарпаття»).

В цій першості команди були поставлені в надзвичайно складні умови. Адже за рішенням ФФУ першу лігу за підсумками турніру мали залишити одразу вісім клубів. Все це, мабуть, якось психологічно вплинуло на команду і охтирчани ніяк не могли «спіймати» свою гру і після першої половини змагань посідали незвичне для себе 12-е місце.

В період зимових канікул головним завданням було збереження складу, який за період першого кола встиг набути стабільності. Але Охтирку залишив головний тренер команди Андрій Біба та його помічник В’ячеслав Першин. Деякий час колектив залишався без наставника і тільки 1 лютого його очолив 42-річний Олександр Петрович Довбій, який більшу частину свого футбольного життя провів у Харкові. На посаду тренера був запрошений Сергій Фомін, який закінчив активні виступи в футболі. В ролі граючого тренера вирішив спробувати себе капітан команди Василь Єрмак.

В зв’язку з вимушеною тривалою відпусткою, підготовку футболістів довелось форсувати. Команда з п’ятиденною перервою провела два двотижневих збори в Криму, а останній етап – в болгарському місті Велике Тирново. За цей період «Нафтовик» провів 13 контрольних зустрічей з різними суперниками, 10 з яких виграв (в тому числі тричі у лідера ліги полтавської «Ворскли») при двох поразках з різницею забитих і пропущених м’ячів 25–7.

Під його керівництвом команда зіграла – 54 матчі, виграла – 27, завершила внічию – 13, програла – 14. Співвідношення м’ячів 76-45=+31

В цих іграх новий керманич переглянув цілу групу футболістів, з яких у команді залишилися захисники Ярослав Ланцфер та Андрій Шкурат (останнього «позичили» у «Ворскли»), та півзахисник Борис Олійник. Повернулися додому захисник Сергій Сухарєв з «Волині» та воротар Юрій Прохоров, який перед цим був у Краснопіллі.

Друге коло «Нафтовик» провів дещо впевненіше, хоча ще не все було так, як хотів Олександр Довбій, і в підсумку піднявся на 8-е місце. Але відчувалося, що зароджується боєздатний колектив, якому під силу вирішувати більш високі завдання.

 

Отчеты о матчах

 

 

Просмотров: 697 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz