История Клубного Футбола
Пятница, 29.03.2024, 04:41
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1998
08:13
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1998

Нефтяник (Ахтырка)  1998

Зліва на право. Нижній ряд: Андрій ТОЛСТОВ, Вадим ХАРЧЕНКО, Ігор ТОЛСТОВ, Павло ФЕСЕНКО, Ігор ЗАДОРОЖНИЙ, Сергій СУХАРЄВ, Сергій ЧОРНОШВЕЦЬ, Олег ЛЕШ, Олександр ЦИСАР.

Середній ряд: Володимир ЗІНЧЕНКО, Дмитро КОРЕНЕВ, Ігор ХОРОШУН-лікар, Василь ЄРМАК-головний тренер, Валерій БЕРМУДЕС-тренер, Олександр ДАНІЛІЧ-масажист, Сергій АРТЕМЕНКО, Михайло ОХРІМЕНКО,

Верхній ряд: Павло ДВОЙЦИН, ?, Сергій КОРОЩЕНКО, Юрій ПРОХОРОВ, Микола ЛИПИНСЬКИЙ, Олександр ЗАХАРОВ, Едуард СТОЛБОВОЙ.

 

Після минулого чемпіонату в складі «Нафтовика» сталися значні зміни. До харківського «Металіста» перейшли Ян Школьников та Вадим Гольдін. В кіровоградську «Зірку НІБАС» колишній тренер «Нафтовика» Олександр Довбій запросив відразу п’ятьох футболістів з Охтирки: Юрія Шулятицького, Юрія Полторака, Сергія Ралюченка (він залишив команду ще в середині другого кола), а також Сергія Амілехіна та Сергія Барановського, які грали в «Нафтовику» на орендній основі.

Тому головному тренеру команди Василю Єрмаку, та другому тренеру Валерію Бермундесу, який прийшов у «Нафтовик» перед початком сьомої першості (він сам сумчанин, а перед цим працював в краснопільському «Яворі» та запорізькому «Вікторі») прийшлось комплектувати команду практично заново. Склад команди оновився практично на 80 відсотків.

Першим випробуванням для оновленого «Нафтовика» став матч з бронзовим призером шостого чемпіонату України – полтавською «Ворсклою». В цій грі, яка відбулася в Охтирці 5 липня, вболівальники побачили в складі охтирської команди дев’ятьох новачків: братів Андрія та Ігоря Толстих, відомих виступами за «Артанію» та «Ворсклу», а сезоном раніше грали за ФК «Петрівці», захисника Шмітька (незадовго перед цим він закінчив харківський спортінтернат), гравців запорізького «Віктора» Сергія Артеменка і Вадима Харченка, Олексія Чирву з нікопольського «Металурга» (він вже пробував свої сили в «Нафтовику» у другому чемпіонаті), Дмитра Коренєва та Олега Стороженка з Полтави і Антона Барона із «Закарпаття». В першому таймі ворота охтирчан захищав Павло Двойцин, який прийшов в команду наприкінці минулого чемпіонату, але форму «Нафтовика» одягнув вперше. Охтирські футболісти, які в основному зібралися напередодні гри, не змогли на рівних боротися з більш досвідченими полтавчанами, і програли 1:4. У нафтовиків відзначився новачок – Антон Барон. Слід відмітити, що Сергій Сухарєв не забив пенальті.

Підготовчий період тренери «Нафтовика» вирішили провести в Охтирці. Продовжувались пошуки нових гравців. Так були запрошені Михайло Охріменко з Молдови, відомого своїми виступами за сумський «Автомобіліст», Сергій Пронін з «Волині», Криворучко з Вінниці (ще раніше він грав в куп’янському «Осколі»). Впродовж липня охтирчани провели ще чотири контрольних зустрічі. 15 липня в Харкові вони зустрілись з «Металістом». Гра завершилась без голів – 0:0. Через три дні в Миргороді «Нафтовик» поступився ФК «Петрівці» 0:2. 22 липня в Краснопіллі знову нічия з «Явором» – 1:1 (Криворучко).

І нарешті останній контрольний матч перед початком нового чемпіонату відбувся 25 липня в Охтирці. Гостями нафтовиків стали футболісти «Металіста». Гра пройшла в рівній боротьбі, але більше пощастило гостям. На останніх хвилинах Дмитро Рудняк головою послав м’яч в ворота «Нафтовика».

«Нафтовику» так і не підійшли Антон Барон, Криворучко, Олексій Чирва і Шмітько, які залишили Охтирку.

За синусоїдним графіком виступала команда в першому колі. Чудові перемоги над провідними колективами ліги, зокрема, з вінницькою «Нивою» чергувалися з провалами. А такі невдачі, як у матчі з «Металістом» (1:4) та ЦСКА-2 (2:7), не добавили авторитету «Нафтовику», який щороку боровся за найвищі місця.

Після матчу з ЦСКА-2 у команді відбулися збори, де були розставлені всі крапки над «і». Якихось поквапливих висновків не робилось, була серйозна чоловіча розмова, на якій йшлося про недопустимість подібного у майбутньому.

І на зимову перерву охтирські футболісти пішли у гарному настрої, адже, незважаючи на всі негаразди, за підсумками першої частини першості команда розташувалася на благополучному 7-му місці.

Підготовку до другого кола команда розпочала 20 грудня тижневим втягувальним збором у Охтирці. В цей період футболісти бігали кроси, грали у міні-футбол в залі, а також провели на відкритому повітрі декілька двосторонніх ігор. Після цього гравці тренувалися за індивідуальними планами.

Разом на другий збір, який проходив в Охтирці і тривав до 25 січня, команда зібралася 12-го числа. В цей період закладався фундамент фізичної підготовки футболістів. Були проведені і контрольні поєдинки. 17 січня в смт. Кириківка «Нафтовик» зіграв двома складами з харківським «Металістом». Перший склад переміг 1:0 (Вадим Харченко), а другий склад поступився 1:2 (Сергій Барановський). 23 січня в Бєлгороді охтирські футболісти зіграли внічию 0:0 з місцевим «Салютом». Наступного дня такий же рахунок було зафіксовано в Ромнах, де суперниками «Нафтовика» були футболісти роменського «Електрона».

Потім шлях команди проліг до «Ялти», де вона провела навчально-тренувальний збір з 29 січня по 14 лютого. Тут «Нафтовик» прийняв участь у традиційному міжнародному турнірі пам’яті воротаря Віктора Юрковського. І хоча команда, за словами головного тренера Василя Єрмака, мала там непоганий вигляд, все ж таки у п’яти іграх тільки одна нічия. Спочатку поразки від вінницької «Ниви» (0:5) та одеського СКА (0:1). Потім нічия з лідером першої ліги СК «Миколаїв» 1:1 (Олег Теслик), і знову поразки від російського «Зеніта-2» з Санкт-Петербурга (0:1) та сімферопольської «Таврії» (0:2).

Але на результати тренери особливої уваги не звертали, бо працювала команда в оптимальному режимі: дворазові тренування чергувалися з матчами. Та й організація турніру була на дуже низькому рівні. В більшості матчі проходили на погано підготовлених полях, не завжди на ігри з’являлися арбітри. Наприклад, коли «Нафтовик» проводив турнірний матч з «Зенітом-2», асистентами арбітра були... запасні гравці санкт-петербургців. Другим складом охтирські футболісти провели в Ялті контрольну гру з нижнєвартівським «Самотлором». Там була зафіксована нічия 1:1. У нафтовиків відзначився Сергій Корощенко.

Після цього команда на короткий час повернулася до Охтирки, а потім «Нафтовик» вирушив до Угорщини де в місті Дебрецен пройшов черговий навчально-тренувальний збір. Господарями були створені гарні умови для повноцінної підготовки. Там же охтирські футболісти провели п’ять контрольних поєдинків. Спочатку нафтовики перемогли місцевий клуб «Пішпеклодань» 2:0 (Сергій Артеменко, Олексій Грачов), потім двічі зіграли з російським клубом «Дон» (Новомосковськ, Тульської області). У першій зустрічі «Нафтовик» переміг 1:0 (Андрій Міхно), а в другій поступився – 1:3 (Олександр Захаров).

Після цього на поляні нестандартних розмірів охтирчани розійшлись миром (0:0) з бориспільським «Борисфеном». Заключні дві гри футболісти «Нафтовика» провели з тульським «Арсеналом-2». В першій перемогу святкували «Нафтовики» 2:0 (Вадим Харченко, Олег Теслик), а в другій – нічия 2:2 (Олег Теслик, Ігор Толстов). Була запланована ще одна зустріч з «Борисфеном», але дізнавшись про трагічну смерть Романа Костянтиновича Рапія, команда достроково покинула місце зборів, щоб віддати останні почесті своєму Наставнику.

 

Отчеты о матчах

 

 

Просмотров: 729 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz