История Клубного Футбола
Пятница, 29.03.2024, 02:48
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 2001
08:27
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 2001

Нефтяник (Ахтырка)  2001

Зліва на право. Нижній ряд: Геннадій СТРІЛЯНИЙ, Роман СНОЗОВОЙ, Олег ШЕСТАКОВ, Артур ОЛЕНІН, Павло ЗАХАРОВ, Андрій БРАГІНЕЦЬ, Сергій АМІЛЕХІН, Олександр СІМОНОВ.

Середній ряд: Вадим КОЛЕСНИК, Віталій СЕМЕНОВ, Юрій ЖАБИНСЬКИЙ, Дмитро БЕРМУДЕС, Ігор ЄРМАК, Олег ЛУКАШ, Сергій СЕРЖЕНКО, Олександр ОСЬМАЧКО, Володимир АЗАРЧЕНКО.

Верхній ряд: Віталій КОТЛЯРОВ, Сергій ПРОНІН, Володимир КІСІЛЬ-адміністратор, Анатолій ЄРМАК-тренер, Василь ЄРМАК-головний тренер, Сергій ШЕВЧЕНКО-старший тренер, Олександр ДАНІЛІЧ-масажист, Ігор ХОРОШУН-лікар, Олексій ГРАЧОВ, Олександр РОГОЖКІН.

 

Через ряд суб’єктивних та об’єктивних факторів ювілейний 10-й чемпіонат «Нафтовик» розпочав у другій лізі українського футболу. Керівництво клубу не стало робити з цього трагедії, а проаналізувавши ситуацію, поставило задачу вибороти вже в цьому сезоні путівку до першої ліги. Продовжувались роботи і по реконструкції стадіону, який є зараз одним із кращих в Україні. Команду знову очолив докорінний охтирчанин Василь Єрмак, а допомагати йому став Сергій Шевченко, відомий по роботі в Херсоні. Вже під час проведення першості, після того як залишив сумський «Спартак», на посаду тренера-селекціонера був запрошений брат Василя – Анатолій. Значні кадрові зміни відбулися і в складі команди. З тих, хто був запрошений Віктором Пожечевським, в команді залишилися (не враховуючи гравців, які перейшли в «Нафтовик» з фарм-клубу) Юрій Мартинов та Олег Гопей. Повернулися до Охтирки Олексій Грачов та Володимир Азарченко. Знову вболівальники побачили у складі «Нафтовика» Олега Лукаша, який прийшов з харківського «Металіста». У сумського «Спартака» також в оренду «позичили» Сергія Серженка. Поповнили колектив Артур Оленін, Віталій Семенов, Роман Снозовой, Семен Кучеренко.

Підготовчий період команда провела в Новій Каховці. З перших же матчів «Нафтовик» взявся за вирішення задачі. І хоча перша перемога над молодими футболістами із Запоріжжя сприйнялася як належне, то наступна, над кременчуцьким «АДОМСОМ», вселила надію в серця уболівальників, що все буде добре. Не похитнула ходи команди і поразка в Луганську від «Зорі». А от після програного домашнього матчу з чернігівською «Десною» (хоча й керівництво клубу і тренерський штаб з цього великої трагедії не робили, адже до кінця першого кола ще було далеко і втрачене можна було надолужити) хлопці зібралися й провели між собою серйозну чоловічу розмову, щоб розставити всі крапки над «і». Вони вирішили, що таких ігор не проводитимуть, тим більше на очах своїх уболівальників. І всі ігри після цього «Нафтовик» виграв, закінчивши перше коло на 1-му місці і випереджаючи найближчого конкурента луганську «Зорю» на 9 очок.

У зимовому антракті були виставлені на трансфер голкіпер Олег Стороженко, який перейшов до «Поліграфтехніки» та Юрій Мартинов. Сумській команді «Фрунзенець-Ліга 99» в оренду відданий ще один воротар Сергій Вольваков. Повернувся до роменського «Електрону» Андрій Матюха. Так і не зміг відновитися після травми Олег Гопей.

Натомність до команди були запрошені два гравці «Сталі» Віталій Котляров та Олександр Осьмачко. Ще один голкіпер Олександр Рогожкін прийшов до команди з сумського «Спартака». Були заявлені також за «Нафтовик» півзахисники Олександр Сімонов з харківського «Металіста» та кращий бомбардир «Електрона» Олег Шестаков. Розпочав друге коло в команді і відомий за виступами в сєвєродонецькому «Хіміку» нападаючий Костянтин Бублік, який прийшов в команду з Кіровоградської «Зірки». Та вже на початку сезону він зазнав травми і не зміг продовжити виступи за команду. Було поповнення і з вихованців місцевої ДЮСШ – це сини головного тренера Ігор та Олег Єрмаки. На жаль не вдалося вирішити питання з переходом до Охтирки ще одного місцевого футболіста Руслана Табачуна, який проводив з командою всі навчально-тренувальні збори. Уже в ході сезону в «Нафтовику» з’явився Дмитро Бермудес, у якого закінчився контракт з київським «Динамо».

І друге коло «Нафтовик» провів більш, ніж упевнено. Тільки в матчах з «Десною» та «Шахтарем-3» і в останній зустрічі з «СДЮШОР-Металургом» суперники спромоглися на опір охтирським футболістам, а в інших матчах нафтовики переважали своїх опонентів. 18 матчів поспіль без поразок – це найвище досягнення команди в чемпіонатах України. Тільки у 27-му турі футболісти харківського «Арсеналу» змогли перемогти охтирських хлопців, але тому, що тренери «Нафтовика» через травми та дискваліфікації не змогли виставити оптимальний склад.

У «Нафтовику», за підсумками сезону, було важко когось виділити – вся команда була міцним, згуртованим колективом. Хлопці в кожному матчі боролися до кінця.

Керівництво НГВУ «Охтирканафтогаз», керівництво футбольного клубу з розумінням ставилося до проблем команди і оперативно вирішували всі фінансові питання, що й стало передумовою для успішного виступу колективу.

 

Отчеты о матчах

 

 

Просмотров: 632 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz