История Клубного Футбола
Суббота, 27.04.2024, 07:32
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1983
13:27
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1983

Нефтяник (Ахтырка)  1983

«Нафтовик» – володар Кубка області 1983 року

 

В цьому сезоні Кубок області знову у нафтовиків, а в чемпіонаті УРСР в своїй зоні охтирчани протягом усього сезону вели боротьбу за перемогу, але зайняли третє місце – поступившись чемпіону УРСР ірпінському «Динамо» тільки двома очками. Через ряд об’єктивних причин команда не змогла виступити краще. Цьому перешкодила недостатня підготовка, відсутність стабільного складу команди. Зокрема місяць не грав Віктор Гальченко – головний диригент атаки. Краще зіграти не дозволили й травми Володимира Коломійця, Василя Єрмака, Анатолія Басова.

Вже у розпалі сезону до команди приєднались ОлександрДовбій, ІгорСтроганов, СергійРуденко. До честі футболістів, вони мужньо боролись і зайняли високе місце в своїй зоні.

 

3 липня для охтирських уболівальників було організовано ще одне футбольне свято. В гості завітали прославлені ветерани київського «Динамо». Зустріч виявилася видовищною і багатою на голи. І хоча кияни продемонстрували високу індивідуальну майстерність, все ж таки запал молодих дався взнаки. В доброзичливій обстановці футболісти «Нафтовика» перемогли з рахунком 5:3. Цю зустріч обслуговував охтирський арбітр, суддя національної категорії Євген Попов.

А 8 жовтня до Охтирки приїхали дублери київського «Динамо», більшість яких з них в недалекому майбутньому (1986 рік) завоювали Кубок володарів кубків Європейських країн. І хоча футболісти «Нафтовика» поступилися набагато сильнішому супернику – 1:5, але показали змістовну гру і набули досвіду виступів з досвідченими колективами, що в подальшому допомогло команді успішно боротися за путівку до другої ліги серед найкращих аматорських команд України.

 

КУБОК ОБЛАСТІ

1. 1/8 фіналу. «НАФТОВИК» –«СПАРТАК» (Охтирка) – 2:1

 

Матчі між земляками завжди проходять у впертій і напруженій боротьбі. Не став винятком і цей поєдинок. Більш досвідчені на той час футболісти «Спартака» після голу Каракова повели в рахунку. Та хвилин за 15 до закінчення зустрічі Анатолій Єрмак зрівнює рахунок. А вже коли здавалося, що додаткового часу не уникнути, Душков стрімко пройшов по правому краю атаки і зробив прострільну передачу в штрафний майданчик. На цю передачу відгукнувся Анатолій Єрмак, пробив головою і голкіпер Василь Попов, який в тому сезоні грав за спартаківців, закинув м’яч у власні ворота.

2. 1/4 фіналу. «НАФТОВИК» – «ЕЛЕКТРОН» (Ромни) – 3:2

3. 1/2 фіналу. «ЛИВАРНИК» (Суми) – «НАФТОВИК» – 4:5

 

4. Фінал. «НАФТОВИК» – «АВТОМОБІЛІСТ» (Суми) – 5:2

Футболісти «Нафтовика» вийшли на фінальний матч гранично зібраними і настроєними на перемогу. Кожний уболівальник, який був присутній на грі, побачив у діях охтирських гравців цікаві комбінації, стрімкі флангові атаки. Протягом усієї зустрічі глядачі не нудьгували. Перемігши, «Нафтовик» вдруге підряд завоював почесний трофей. Переконлива і заслужена перемога. З нею щиро вітали гравців всі прихильники команди.

 

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СЕРЕД КОМАНД КОЛЕКТИВІВ ФІЗКУЛЬТУРИ

ТРЕТЯ ЗОНА

1. «НАФТОВИК» – «ЛИВАРНИК» (Суми) – 0:1 (0:0)

 

Перший удар по м’ячу зробили гості. Футболісти «Нафтовика», перехопивши його, перейшли в наступ. Певно ніхто не мав сумніву, що «Нафтовик» налаштувався тільки на перемогу. Але, на жаль для охтирських вболівальників, цього не сталося. Все частіше гравці «Ливарника» з’являлися біля воріт голкіпера охтирської команди. Відчувалося, що сумчани переважали господарів у фізичній підготовці, краще комбінували і бачили поле, сміливіше вступали в боротьбу. Після першого тайму рахунок матчу не було відкрито.

Другий тайм охтирчани розпочали жвавіше. Виникло кілька небезпечних ситуацій, які могли закінчитися взяттям воріт. Але голкіпер і захист гостей виявилися на висоті. В середині тайму сумчани після подачі кутового відкрили рахунок. Після цього «Нафтовик» знову активізувався. На 75-й хвилині у падінні через себе красиво і небезпечно бив по воротах Душков, але безрезультатно. Наступні атаки «Нафтовика» не принесли бажаного результату.

2. «ШАХТАР» (Олександрія) – «НАФТОВИК» – 0:1

Зустріч почалася атаками охтирчан і весь матч пройшов з їх перевагою. На цей раз глядачі побачили і хороші удари здалеку, і майстерний дриблінг, і вмілі комбінації. Всі охтирські футболісти без винятку зіграли добре і заслужено перемогли. Рахунок міг би бути значно більшим, якби при завершенні атак нападаючим «Нафтовика» не бракувало витримки.

 

3. «НАФТОВИК» – «БУДІВЕЛЬНИК» (Прип’ять) – 1:0

З першої і до останньої хвилин матчу охтирські футболісти провели у нападі. Але гравцям бракувало точності під час завершальних ударів по воротах. Принаймні три – чотири рази м’яч міг бути у сітці, та цього не трапилось. В команді «Нафтовика» добре зіграли, Коломієць, Василь Єрмак, Ткаченко, Строганов.

 

4. «НАФТОВИК» – «БІЛЬШОВИК» (Київ) – 2:0

 

5. «МАШИНОБУДІВНИК» (Бородянка) – «НАФТОВИК» – 3:2 (2:0)

Гра розпочалася в рівній боротьбі. Та крайні захисники «Нафтовика» у першому таймі допустили грубі помилки і охтирчани пішли на перерву, програючи господарям з рахунком 0:2. У другому таймі господарі довели рахунок до 3:0. Після цього охтирчани всією командою рішуче пішли в наступ, і Строганов та Довбій скоротили розрив до мінімуму. Міг відзначитися і Коломієць. З допомогою товаришів він вийшов віч-на-віч з воротарем, але пробив неточно.

 

6. «ХІМІК» (Черкаси) – «НАФТОВИК» – 0:0

 

7. «ЛИВАРНИК» (Суми) – «НАФТОВИК» – 1:0

 

8. «ДИНАМО» (Ірпінь) – «НАФТОВИК» – 1:0

 

9. «НАФТОВИК» – «ШАХТАР» (Олександрія) – 1:0

 

10. «БУДІВЕЛЬНИК» (Прип’ять) – «НАФТОВИК» – 3:2

 

 

11. «НАФТОВИК» – «МАШИНОБУДІВНИК» (Бородянка) – 2:1

 

12. «БІЛЬШОВИК» (Київ) – «НАФТОВИК» – 1:2

 

13. «НАФТОВИК» – «ХІМІК» (Черкаси) – +:– (неявка «Хіміка»)

 

14. «НАФТОВИК» – «ДИНАМО» (Ірпінь) – 2:1

Просмотров: 546 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz