История Клубного Футбола
Четверг, 25.04.2024, 13:23
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1984
13:42
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1984

Нефтяник (Ахтырка) 1984

 
 

В сезоні 1984 року футболісти «Нафтовика» втретє підряд завоювали Кубок області, а в чемпіонаті України серед команд колективів фізкультури відстали лише на одне очко від переможця зони і впевнено зайняли друге місце. Ще за два тури до закінчення змагань охтирські футболісти очолювали турнірну таблицю, набравши 20 очок. Та на жаль для любителів футболу Охтирщини команда не змогла витримати конкуренцію із київським «Сходом», який в підсумку і став переможцем зони. Хоча повного задоволення вболівальникам виступи «Нафтовика» в цьому сезоні не принесли, але неозброєним оком було видно, що зміни в команді відбуваються в кращий бік. З року в рік, виступаючи серед аматорських колективів України, охтирчани не зупинялись на досягнутих результатах, а підіймалися все вище і вище сходинками турнірної таблиці.

КУБОК ОБЛАСТІ

1. 1/8. фіналу. «ХІМІК» (Суми) – «НАФТОВИК» – 1:2

 

2. 1/4. фіналу. «НАФТОВИК» – «ТРАКТОР» (Лебедин) – 1:0

 

3. 1/2. фіналу. «НАФТОВИК» – «БУДІВЕЛЬНИК» (Велика Писарівка) – +:–(неявка «Будівельника»).

4. Фінал. «ФРУНЗЕНЕЦЬ» (Суми) – «НАФТОВИК» – 0:1 (0:0)

 

Незважаючи на травми провідних гравців Вовка, Гальченка та інших футболістів, «Нафтовик» вийшов на фінальний матч з сумським «Фрунзенцем» у бойовому настрої. З перших хвилин матчу охтирчани повели планомірні атаки на ворота суперників, та їх вдало захищав колишній одноклубник нафтовиків Сергій Руденко. В середині першого тайму Анатолій Єрмак «втік» від захисників і, опинившись перед воротарем, не зумів його переграти. Та свою помилку форвард виправив на восьмій хвилині другого тайму і відкрив рахунок. «Нафтовик» продовжував нарощувати темп, вдало грав в штрафному майданчику «Фрунзенця». Під час однієї атаки в ньому збили охтирського нападаючого Анатолія Єрмака. Пенальті? Але головний арбітр матчу Г.Рудь із Сум не побачив порушення з боку сумчан і не призначив одинадцятиметрового штрафного удару. Після цього «Нафтовик» перебудував свою гру і довів матч до заслуженої перемоги.

 

КУБОК СЕЗОНУ – ПРИЗ ГАЗЕТИ «ЧЕРВОНИЙ ПРОМІНЬ»

В 1984 році організатори запросили виборювати Кубок сезону чемпіона області краснопільський «Явір» та команди, що виступали в чемпіонаті України серед команд колективів фізкультури: охтирський «Нафтовик» та сумський «Ливарник».

1. «ЛИВАРНИК» (Суми) – «НАФТОВИК» – 0:0

 

«ЛИВАРНИК»: Ковальов, Бондаренко, Ольшанченко, Ніколенко, Астаф’єв, Тончик, Коробко, Гайдар, Бездідько (Семерня), Ткаченко (Давиденко), Фоменко (Барліт).

«НАФТОВИК»: Попов, Бербеницький, Овечкін, В.Єрмак, Яїчник, Строганов, Коломієць, Гальченко, Душков, А.Єрмак, Склярський.

Підлаштувавшись під гру суперника, який зосередив основну увагу на захисті своїх воріт, сумчани цим самим створили собі додаткові труднощі – грали повільно, гравці діяли розрізнено, допускали чимало помилок при передачах м’яча, особливо у вирішальний момент. За весь матч вони створили кілька голевих ситуацій. Гості в окремих епізодах перегравали господарів, але своєю перевагою не змогли скористатися так, як слід.

 

2. «ЯВІР» (Краснопілля) – «НАФТОВИК» – 2:1 (0:0)

 

«ЯВІР»: Кругляк, Савченко, Пацюк, Пахомов, Острищенко, Бабич (Шатерний), Панасенко (Петров), Ломакін, Тимошенко, Завалій, Лебеденко.

«НАФТОВИК»: Попов, Бербеницький, Овечкін (Патук), В.Єрмак, Піддячий, Строганов, Коломієць, Гальченко, Душков, А.Єрмак, Яїчник.

Вперше в ранзі чемпіона області провели краснопільські футболісти зустріч на своєму полі. Близько трьох тисяч болільників гаряче вітали своїх хлопців із перемогою. Це не могло не надихнути їх на хорошу гру. Відразу господарі пішли у наступ, діяли зібрано, з ентузіазмом, як і личить чемпіону. У першому таймі гості стримували натиск суперника, провели кілька гострих атак, але безпомилково грали захисники і воротар. Після відпочинку краснопільці додали обертів, що виявилося не на руку охтирчанам. Вони допустилися кількох помилок, якими відразу скористалися їх суперники. Спочатку Михайло Тимошенко майстерно з кутового закрутив м’яч у ворота, а згодом красиву комбінацію точним ударом завершив Іван Пахомов. Гості прагнули змінити хід напруженого і цікавого поєдинку, але своїми невпевненими діями при завершенні атак вони довго не могли добитися успіху. Наприкінці зустрічі їм вдалося провести лише гол престижу. Удар Коломійця метрів з тридцяти зненацька застукав воротаря і захисників. По закінченні гри кращим гравцям матчу було вручено призи. Їх отримали захисники Василь Єрмак і Острищенко.

 

3.: «НАФТОВИК» – «ЯВІР» (Краснопілля) – 1:1 (1:1)

 

«НАФТОВИК»: Попов, Бербеницький, Овечкін, В.Єрмак, Басов, Строганов, Коломієць, Душков, Склярський (Гальченко), А.Єрмак, Яїчник.

«ЯВІР»: Кругляк, Савченко, Пацюк, Пахомов, Острищенко, Бабич, Петров, Шатерний, Панасенко, Завалій, Лебеденко.

 

На початку впевненішими були дії господарів, які відразу почали штурмувати ворота суперника. Але надійна гра воротаря «Явора» Кругляка зводила нанівець будь які намагання охтирчан добитися успіху. Іван безпомилково діяв на виходах, кілька разів рятував свою команду після небезпечних ударів нападаючих «Нафтовика». І навіть коли захисники проґавили вихід один на один Анатолія Єрмака, капітан команди не розгубився, і сміливим кидком в ноги супернику ліквідував небезпеку. Впевнена гра воротаря, мабуть, і надихнула його товаришів, які не лише добре захищалися, а й почали все сміливіше йти вперед. У середині першого тайму чергова їх атака увінчалася успіхом. Передачею Пахомова з лівого краю вправно скористався Бабич. Перебуваючи біля кута штрафного майданчика Григорій не став опрацьовувати м’яч, а відразу вдарив. М’яч навісною дугою красиво влетів у дальню «дев’ятку». Такого перебігу господарі явно не чекали. Вони кинулися швидко відіграватись. Це їм вдалося зробити лише за хвилину до кінця першого тайму. У ворота гостей було призначено пенальті. Коломієць не зміг влучити у ворота. М’яч, вдарившись у штангу, відскочив у поле. Першим до нього встиг Василь Єрмак, який і зрівняв рахунок. З перемінним успіхом проходила гра у другому таймі. Обидві команди мали сприятливі моменти для того, щоб вийти вперед. Та в одних випадках не кращим чином м’ячем розпоряджалися гравці, в інших безпомилково діяли воротарі.

 

4: «НАФТОВИК» – «ЛИВАРНИК» (Суми) – 0:1 (0:0)

 

«НАФТОВИК»: Попов, Педь, Овечкін (Склярський), В.Єрмак, Бербеницький, Коломієць, Яїчник, Гальченко, І.Строганов, Душков, А.Єрмак.

«ЛИВАРНИК»: Ковальов, Бондаренко, Ольшанченко, Астаф’єв, Давиденко, Семерня, Терещенко, Гайдар, Бездідько, Ткаченко, Іванов.

 

Команди відразу, як кажуть, взялися за справу. Небезпечні моменти виникали почергово біля обох воріт. Більш мобільнішими були дії господарів, які з допомогою кількох передач швидше долали середину поля, більше використовували фланги. Це давало їм можливість змінювати напрям атак, створювати сприятливі моменти для взяття воріт. Але прагнення не підкріплялось у вирішальні моменти виконавчою майстерністю. У другому таймі охтирчани прагнули будь-що вирвати перемогу, майже весь час не давали спокою захисникам сумчан, які впевнено, без метушні діяли у своєму штрафному майданчику. Господарі, захопившись штурмом, наприкінці зустрічі проґавили контратаку сумчан. Ткаченко, вийшовши один на один з воротарем, цього разу не схибив. Намагання нафтовиків зрівняти рахунок виявилися марними. Отже володарем кубка став «Явір».

 

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СЕРЕД КОМАНД КОЛЕКТИВІВ ФІЗКУЛЬТУРИ

 

ТРЕТЯ ЗОНА

1. «ЛИВАРНИК» (Суми) – «НАФТОВИК» – 0:1 (0:0)

Добре знаючи один одного, суперники почали гру без розвідки. Боротьба велась за кожний м’яч на будь якій ділянці поля. Охтирчани краще підготувались до матчу і відчувалось, що переважають суперників. Більше володіючи м’ячем, вони, однак не використали можливості для взяття воріт сумчан у першому таймі. На початку другого тайму вдалий рейд зробив захисник Строганов. Точна передача Анатолію – і рахунок став 1:0 на користь «Нафтовика». Прагнучи відігратись, сумчани всією командою пішли вперед. Футболісти «Нафтовика» в свою чергу провели кілька небезпечних контратак, але безрезультатно. Рахунок не змінився до кінця зустрічі.

 

2. «НАФТОВИК» – «БУДІВЕЛЬНИК» (Прип’ять) – 4:0

 

3. «СХІД» (Київ) – «НАФТОВИК» – 3:0

 

4. «НАФТОВИК» – «ТЯСМИН»(Сміла) – 2:0

Протягом гри «Нафтовик» мав відчутну ігрову і територіальну перевагу. Його гравці краще комбінували, швидше рухались по полю, шукаючи найкоротших шляхів до воріт суперників. Саме така тактика і принесла успіх «Нафтовику».

 

5. «ШАХТАР» (Олександрія) – «НАФТОВИК» – 0:2 (0:0)

Нелегким видався поєдинок для охтирчан в Олександрії. Місцевий «Шахтар» після трьох поразок поспіль прагнув у грі з футболістами «Нафтовика» поправити своє турнірне становище. Обидві команди провели матч активно. Кожна прагнула першою добитися успіху. Доля зустрічі вирішилася на початку другого тайму. Спочатку Гальченко відкрив рахунок з подачі Анатолія Єрмака. Через деякий час він точним пасом вивів на завершальний удар Коломійця. І той не схибив, встановивши остаточний рахунок.

 

6. «НАФТОВИК» – «БІЛЬШОВИК» (Київ) – 3:1 (3:1)

Набравши відповідно вісім та сім очок, команди прагнули до виграшу, щоб закріпитися в групі лідерів З перших хвилин матчу охтирчани не залишили киянам жодних шансів. Вже в першому таймі гру було «зроблено». Точним ударом метрів з вісімнадцяти рахунок відкрив Коломієць. Через кілька хвилин цей же гравець і подвоїв рахунок. Скориставшись помилкою Анатолія Єрмака, київська команда забила гол у відповідь. Охтирчани пішли у наступ великими силами. Одна із атак і принесла черговий успіх господарям поля. Бербеницький, обігравши двох захисників на фланзі, переадресував м’яча Анатолію Єрмаку, який відмінно довершив справу.

 

7. «МАШИНОБУДІВНИК» (Бородянка) – «НАФТОВИК» – 2:4

Футболісти «Нафтовика» впевнено провели матч і заслужено перемогли з переконливим рахунком. Після першого кола «Нафтовик» набрав 12 очок і міцно закріпився на другому місці турнірної таблиці.

 

8. «НАФТОВИК» – «ЛИВАРНИК» (Суми) – 3:1

 

9. «БУДІВЕЛЬНИК» (Прип’ять) – «НАФТОВИК» – 3:0

 

10. «НАФТОВИК» – «СХІД» (Київ) – 1:0

Підвищений інтерес в охтирських болільників викликав матч «Нафтовика» з київським «Сходом» – лідером третьої зони. У першому колі столичні спортсмени переграли на своєму полі охтирських футболістів з великим рахунком. Не дивно, що охтирчани прагнули будь що взяти реванш за поразку. Чекали на це й болільники «Нафтовика», які зібралися на стадіоні. Кияни, у яких грало кілька відомих майстрів шкіряного м’яча, розуміли, що в Охтирці їм доведеться нелегко. Господарі з перших хвилин прагнули заволодіти ініціативою. Взагалі майже весь тайм пройшов під диктовку охтирчан. Лише двічі перед перервою кияни змогли пробити по воротах, але значної небезпеки це не ставило для воротаря господарів Василя Попова. Охтирчани ж раз по раз виходили на ударні позиції, створювали голеві моменти. Один з них на 35-й хвилині увінчався успіхом. Гол забив Сергій Педь. Рахунок 1:0 на користь охтирчан залишився незмінним до фінального свистка, хоча можливості були подвоїти й потроїти його. Найбільше їх створили нападаючий Анатолій Єрмак і півзахисник Віктор Гальченко. Перемігши з мінімальним рахунком лідера, охтирчани знову скоротили з ним розрив до одного очка.

 

11. «ТЯСМИН» (Сміла) – «НАФТОВИК» – 0:1

Через травми провідних футболістів мали складність охтирчани у визначенні стартового складу на матч з «Тясмином». Не зовсім одужав після травми Строганов, одержав її і Гальченко, головний диспетчер команди. Та з перших же хвилин матчу «Нафтовик» повів атаки на ворота господарів. Охтирські футболісти багато комбінували по полю, переважаючи суперників у фізичній і технічній підготовці. Переможний гол у ворота суперників забив кращий бомбардир «Нафтовика» Анатолій Єрмак.

 

12. «НАФТОВИК» – «ШАХТАР» (Олександрія) – 4:2

 

13. «БІЛЬШОВИК» (Київ) – «НАФТОВИК» – 2:2

 

14. «НАФТОВИК» – «МАШИНОБУДІВНИК» (Бородянка) – 3:2

Просмотров: 531 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz