История Клубного Футбола
Пятница, 26.04.2024, 14:57
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 4 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1989
20:32
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1989

Нефтяник (Ахтырка)  1989

Зліва на право. Нижній ряд: Вадим ПОЛЯНСЬКИЙ, Борис ШУРШИН, Олександр ЛИСКОВЕЦЬ, Віталій ХРОМЕЙ, Владислав МАНЬКУТА, Ігор ЗАГОРУЛЬКО, Віктор ПОПОВИЧ.

Верхній ряд: Валерій ДУШКОВ – тренер, Володимир САМСОНОВ, Володимир КИРИЛЕНКО, Анатолій ЄРМАК, Олександр ЦИСАР, Сергій ФОМІН, Василь ЄРМАК, Юрій ЛЕНЬ, Вадим КОЛЕСНИК, Герман АСТАПОВ, Андрій БІБА – головний тренер, Євген МАВРОМАТІ – лікар.

 

1989 рік не приніс задоволення ні охтирським любителям футболу, ні самим футболістам. «Нафтовик» виступав нерівно і в підсумку зайняв 16-е місце серед 27 команд.

Після закінчення попереднього сезону команду з різних причин залишили Микола Насташевський, Віктор Жук, Григорій Поляков, Анатолій Сорокін, Юрій Фокін. На їхнє місце було запрошено цілу групу нових гравців, серед яких були: голкіпери Володимир Самсонов з Сімферополя та Герман Астапов з білоруського «Гомсільмашу», захисник Олександр Цисар, який до цього захищав кольори «Дніпра» Могилів, півзахисники Вадим Полянський з «Джезказганця», Олександр Лисковець з армійського клубу Києва та Ігор Загорулько з сумського «Маяка».

Підготовку до нового сезону команда розпочала в Сумах, де їй велику допомогу надали працівники рафінадного заводу та педагогічного інституту.

Наступним етапом підготовки став турнір «Пролісок», який організували спортивні організації Криму в Ялті. В цьому турнірі крім, наших футболістів, взяло участь ще чотири команди: «Іскра» (Смоленськ), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Океан» (Керч) і севастопольська «Чайка». «Нафтовик» зайняв друге місце, пропустивши вперед тільки «Чайку», якій програв 1:3. З таким же рахунком охтирчани перемогли «Океан» та двічі зіграли внічию – 2:2 з «Кривбасом» і 1:1 з «Іскрою». Крім них нафтовики переграли команду першої ліги колишньої НДР «Сталь» 3:2, СКЧФ (Севастополь), яка тоді виступала в чемпіонаті України серед команд колективів фізкультури 1:0. А зустрічі з кіровоградською «Зіркою» та луцькою «Волинню» завершились внічию відповідно – 0:0 та 1:1. У матчах найбільше відзначились Борис Шуршин та Юрій Лень, кожен з яких забив по три м’ячі.

1989 2Під час підготовки до першості важкі травми одержали Володимир Кириленко та Віталій Хромей, внаслідок чого вони так і не змогли грати за команду. Не кращу гру показували і деякі новачки команди. Щоб якось подолати ігрову кризу вже протягом чемпіонату до «Нафтовика» були запрошені брати Андрій та Руслан Панкови, Олег Бондар з Харкова а також Ігор Яркєєв з команди колективів фізкультури.

Але травми продовжували переслідувати наших футболістів. Довгий час лікувалися провідні гравці команди Борис Шуршин, Вадим Колесник. І тренерський штаб вирішив повернути до «Нафтовика» Володимира Коломійця та Ігоря Яїчника, яких охтирські любителі футболу пам’ятали по виступах в команді на початку 80-х років. Та час було згаяно і піднятися вище 16-го місця охтирчани так і не змогли.

Провівши в чемпіонаті СРСР 52 гри «Нафтовик» 16 ігор виграв, 16 зіграв унічию і 20 програв. Співвідношення забитих і пропущених м’ячів – 56-60=-4. Кращими бомбардирами команди стали: Юрій Лень – 14 м’ячів та Вадим Колесник – 11 м’ячів.

 

Отчеты о матчах  на сайте Нефтяник (А)

 

Просмотров: 901 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz