История Клубного Футбола
Среда, 24.04.2024, 11:23
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 4 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1992
20:52
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1992

Нефтяник (Ахтырка) 1992

Зліва на право. Нижній ряд: Сергій ЛИСТОПАДОВ, Анатолій ЄРМАК, Сергій ГОРОХ, Борис ШУРШИН, Едуард ДЕНИСЕНКО, Ігор ЗАДОРОЖНИЙ, Віктор ЯІЧНИК, Віктор ПОПОВИЧ. Середній ряд: Сергій ДЕЙКО – адміністратор, Олексій ГРАЧОВ, Олександр ЗАХАРОВ, Василь ЄРМАК, Андрій ТАРАХТІЙ, Юрій ПРОХОРОВ, Сергій СУХАРЄВ, Ігор ХОРОШУН – лікар, Валерій БОЯРЧУК – тренер. Верхній ряд: Валерій ДУШКОВ – головний тренер, Павло МАТВІЙЧЕНКО, Валентин СИМАКОВИЧ, Олександр ЄВТУШОК, Микола ЛИПИНСЬКИЙ, Едуард ПІСКУН, Геннадій МАКАРОВ – тренер, Василь ЯНЕНКО – тренер.

 

З 13 по 14 грудня 1991 року в Києві працював пленум ради Федерації футболу України, який вирішив відокремитися від Федерації футболу колишнього Союзу, і з 9 березня 1992 року розпочати проведення першого національного чемпіонату України.

Березень 1992 року започаткував нову віху в історії молодої незалежної держави. Взяв старт перший український чемпіонат. Прем’єрний «банкет» на 20 запрошених «персон» з різних команд майстрів організатори з Федерації футболу України поділили на дві частини, до однієї з яких потрапив і «Нафтовик», як переможець другої ліги.

Групові одноколові змагання стали плодом не одноденних міркувань ФФУ щодо проведення швидкоплинної першості. Адже всі розуміли, що мав рацію свого часу Валерій Лобановський, наголошуючи на переході союзного чемпіонату до системи «осінь-весна». Тож перший український турнір мав стати перехідним періодом у наближенні нашого «футбольного господарства» до випробуваної Європейської практики. Команди були розбиті на три ліги: вища, перша і перехідна.

У всеозброєнні зустрічали сезон охтирські футболісти, адже вони вперше в своїй історії мали виступати в когорті найсильніших клубів України. Перший етап підготовки «Нафтовик» традиційно провів в Сумах, а в кінці січня виїхав до Ялти. В міжсезонні, як і завжди, в складі команди сталися зміни, хоча не дуже істотні. Припинив виступати за охтирську команду досвідчений Сергій Фомін, до вінницької «Ниви» перейшов Володимир Тимченко. Залишили колектив також Ігор Юданов, Ігор Єрмохін, Станіслав Стариков, Віктор Рудий. На їх зміну «Нафтовик» поповнила група футболістів із Криму Олексій Грачов, Едуард Піскун, Олександр Євтушок, Андрій Тарахтій, Олесандр Захаров, а також нападаючий Едуард Денисенко з кіровоградської «Зірки». Був зарахований до колективу і вихованець місцевої ДЮСШ Сергій Костюков, який грав в Лебедині.

Чемпіонат «Нафтовик» розпочав непогано. Перемога в Одесі над місцевими армійцями, а потім гра на рівних в Києві з «Динамо». І хоча там охтирчани поступилися 0:1, вони справили на фахівців приємне враження. А якщо б у другому таймі Ігор Задорожний зумів реалізувати пенальті, то невідомо, як закінчився б той матч. І на проміжному фініші команда перебувала в середині турнірної таблиці.

Але друге коло перекреслило всі сподівання охтирських уболівальників. Вигравши тільки одну гру, нафтовики опустилися на восьме місце і вимушені були покинути елітний клас Українського футболу.

Після чергової невдачі на своєму полі з дніпропетровським «Дніпром», напередодні останнього виїзду «Нафтовика», в команді відбулася зміна головного тренера. Валерій Душков написав заяву про звільнення і його місце зайняв новий наставник Геннадій Юхимович Макаров.

Отчеты о матчах

 

Просмотров: 745 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz