История Клубного Футбола
Пятница, 26.04.2024, 23:51
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1994
07:29
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1994

Нефтяник (Ахтырка)  1994

Зліва на право. Нижній ряд: Сергій АМІЛЕХІН, Сергій КОСТЮКОВ, Ігор ЗАДОРОЖНИЙ, Сергій СУХАРЄВ, Едуард ПІСКУН.

Верхній ряд: Анатолій БАСОВ, Едуард СТОЛБОВОЙ, Сергій БЕЗРУК, Ігор НИКИФОРОВ, Олексій ГРАЧОВ, Олександр ЗАХАРОВ, Андрій АКИМЕНКО, Сергій ЛИСТОПАДОВ, Олег ЛЕШ, Володимир МУСОЛІТІН, Андрій ТАРАХТІЙ, Ігор ХОРОШУН – лікар.

 

Підготовку до нового сезону футболісти «Нафтовика» розпочали після нетривалого відпочинку. Вже 22 липня команда вирушила до Львова, де прийняла участь в міжнародному турнірі з футболу, присвяченому 30-річчю заснування ФК «Карпати». Охтирські футболісти виступали в групі «А», де їх суперниками були господарі турніру – ФК «Карпати» та чемпіон Латвії ФК «Сконто» з Риги. В групі «Б» грали ФК «Печ» з Угорщини, тернопільська «Нива» і словацький клуб БСК «Бардейов».

В перший день в групі «А» зустрілися «Карпати» і «Сконто». Гра завершилась внічию – 2:2. Наступного дня з «Карпатами» помірялись силами вже охтирські футболісти. Спочатку ініціативу захопили гравці львівської команди і зуміли відкрити рахунок. У другій половині зустрічі футболісти «Нафтовика» підсилили гру і Олексію Грачову вдалося забити м’яч-відповідь у ворота львів’ян, котрий арбітр чомусь не зарахував. Але нафтовики продовжували шукати щастя біля чужих воріт і за три хвилини до кінця зустрічі Ігор Никифоров зрівняв рахунок. В поєдинку зі «Сконто» більшу частину часу перевага була на боці наших футболістів, декілька разів м’яч якимось дивом не потрапляв в ворота рижа і в результаті нульова нічия.

Всі команди в групі «А» набрали однакову кількість очок, але завдяки більшій кількості забитих м’ячів переможцем групи стали «Карпати», які в фінальній зустрічі виграли з рахунком 2:0 у переможця групи «Б» тернопільської «Ниви». Кращим гравцем турніру було визнано Олександра Євтушка, якого після закінчення попередньої першості запросили ФК «Карпати» до себе в команду з «Нафтовика».

 

Приводимо технічні дані матчів турніру з участю «Нафтовика»:

«КАРПАТИ»(Львів) – «НАФТОВИК» – 1:1 (1:0)

Львів. Стадіон «Україна». 23 липня. +21°. 1000 глядачів.

Судді: В.Левко, О.Бриндза, М.Бусько (усі – Львів).

«КАРПАТИ»: Расулов, Євтушок, Д.Мазур, Войтюк, Мокрицький, А.Петрик, Гнатів,  Кардаш,  Рафальчук (Різник, 36), Плотко (Козак, 78), Стельмах.

«НАФТОВИК»: Прохоров, Никифоров, О.Захаров (Костюков, 82), Піскун (Безрук, 75), Сухарєв, В.Єрмак, Попович, Шуршин (Задорожний, 72), Мусолітін, Леш, Грачов (Амілехін, 60).

Голи: Кардаш (9), Никифоров (87).

 

«СКОНТО»(Рига) – «НАФТОВИК» – 0:0

Комарне. Стадіон «Газовик». 24 липня. Сонячно. +24°. 720 глядачів.

Судді: О.Дерев’янко, Р.Зань, М.Сидор (усі – Львів).

«СКОНТО»: Лайзан, Троїцький, Астаф’єв, Гнідий, Ігор Степанов (Іван Степанов, 75), Шкетов, (Семенов, 46), Благонадьожін, Тарасов, Дібрівський (Драгун, 46), Страдиніш, Єлісєєв.

«НАФТОВИК»: Прохоров, Никифоров, Мусолітін (Амілехін, 72), Піскун, Сухарєв, В.Єрмак, Попович, Шуршин, О.Захаров, Леш, Грачов.

Попередження: Астаф’єв, Троїцький, Гнідий.

 

Після цього «Нафтовик» повернувся додому, де продовжив підготовку до нового чемпіонату.

Про зміни, які сталися в колективі. Після деякої перерви «Нафтовик» знову очолив Андрій Біба. Крім Олександра Євтушка залишив команду і Павло Матвійченко, який прийняв запрошення одного з клубів Болгарії. Повернулись в Охтирку Олександр Цисар з Сум та Сергій Листопадов з 1994 3армійського колективу Києва разом з яким приїхав і Володимир Мусолітін, у якого завершився строк армійської служби. Вдалося нарешті заявити вихованця луганського футболу Ігоря Никифорова, який ще рік назад приїхав з Самарканду. Але він так і не зміг вписатися до колективу. Решта новобранців виступали раніше за колективи фізкультури. З Харкова були запрошені голкіпер Едуард Столбовой і захисник Сергій Безрук, а з Полтавської області захисник Руслан Окриков та нападаючий Віктор Притков.

Початок першості охтирчани повністю «провалили», набравши в перших дев’яти матчах лише 8 очок. Але поступово оговтавшись від стартових невдач, зуміли виправити своє становище і в останніх шести турах, перед проміжним фінішем впритул наблизились до лідерів. Тон у грі «Нафтовика» задавали досвідчені гравці – Борис Шуршин, Василь Єрмак, Сергій Сухарєв, Віктор Попович, Ігор Задорожний, Олексій Грачов...

Підготовку до другого кола команда розпочала 10 січня в Охтирці. Цей етап продовжувався два тижні, під час якого «Нафтовик» провів один контрольний матч. В Краснопіллі вони програли підопічним Валерія Душкова – «Явору» 0:1.

На початку лютого охтирські футболісти виїхали до Болгарії на знаменитий курорт «Золоті Піски», де до сезону готувалися ще три українські команди майстрів. Тренувальний процес чергувався з контрольними поєдинками. Першу зустріч «Нафтовик» провів з львівськими «Карпатами». І хоча матч проходив у рівній боротьбі, перемогу отримали більш досвідчені суперники з рахунком 1:0. Наступним спаринг-партнером був «Локомотив» з міста Лечева, який тоді виступав в третьому дивізіоні чемпіонату Болгарії. Охтирчани перемогли з рахунком 1:0 (Сергій Амілехін). Двічі нафтовики зустрілися там з донецьким «Шахтарем». В першій грі перемогу отримали гірники – 2:1 (в охтирчан м’яч з пенальті забив Олег Леш), а через декілька днів успіх вже святкували футболісти «Нафтовика». В досить напруженому поєдинку вони зуміли забити у ворота донецьких футболістів два м’ячі, пропустивши у свої один.

Останній етап підготовки «Нафтовик» проводив в Ялті – два двотижневих збори. Там охтирські футболісти провели ряд спарингів. Двічі помірялися силами з севастопольською «Чайкою» – 3:0 та 1:1 і зіграли внічию з вінницькою «Нивою» – 3:3. На другому етапі нафтовики проводили деякі матчі окремо першим та другим складом. З павлоградським «Шахтарем» зіграли 1:1 та 0:0 (резервісти). Молодіжний склад програв сєвєродонецькому «Хіміку» – 0:5, та «старики» реваншувались – 2:0. Потім «Нафтовик» переміг сімферопольську «Таврію» 2:0, стахановський «Вагонобудівник» 1:0, команду м. Харцизська 6:1; зіграв внічию з краснопільським «Явором» 0:0 та програв каховському «Меліоратору» 1:3 (резервісти).

Ще після закінчення першого кола до російського «КамАЗу» подався Едуард Піскун. На зборах в Болгарії тренерам «Карпат» «сподобався» Сергій Амілехін і вони запросили його до своєї команди. За сімейними обставинами поїхав в рідну Одесу Володимир Мусолітін. Поповнили команду футболісти із Сум: після піврічної оренди повернувся Андрій Тарахтій, а також прийшли захисник Олексій Таргонський, півзахисник Дмитро Рудняк та нападаючий Олег Лукаш.

В цьому чемпіонаті «Нафтовик», мабуть, виступив на своєму рівні. Команда була однією з вікових на турнірі і ветеранам було нелегко винести на своїх плечах весь тягар боротьби.

Отчеты о матчах

 

 

 

Просмотров: 621 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz