История Клубного Футбола
Пятница, 29.03.2024, 04:34
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 2004
08:42
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 2004

Нефтяник (Ахтырка)  2004

Зліва на право. Нижній ряд: Сергій КОСТЮКОВ, Юрій ВАЛЯЄВ, Анатолій КРЕТОВ, Богдан ЄСИП, Артем СТАРГОРОДСЬКИЙ, Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, Олександр НОГІН, Сергій ІЛЛЯЩУК.

Середній ряд: Анатолій БАСОВ – віце-президент, Ігор ДОРОШЕНКО, Андрій КУЦЕНКО, Дмитро КРІСАНОВ, Андрій ПІСНИЙ, Сергій ШВЕЦЬ, Олександр АГАРІН, Вадим ГОЛЬДІН, Вадим ХАРЧЕНКО, Володимир БОГАЧ, Віталій НОВІКОВ – президент.

Верхній ряд: Андрій СИРОТЮК, Олександр ДАНІЛІЧ – масажист, Вадим КОЛЕСНИК – тренер, Олексій ГРАЧОВ – тренер, Володимир КІСІЛЬ – адміністратор, Сергій ДЕЙКО – начальник команди, Сергій ШЕВЧЕНКО – головний тренер, Ігор ХОРОШУН – лікар, Сергій БОЖКО, Віталій КУТЬ.

 

По закінченню минулої першості футболісти разом з сім’ями виїхали на короткий відпочинок до Ялти. Адже в цьому році, як і в минулому, міжсезоння між двома чемпіонатами тривало менше місяця.

5 липня футболісти «Нафтовика» виїхали на учбово тренувальний збір до Нової Каховки, який тривав до 13 числа. Тренери основну увагу приділили фізичній підготовці гравців та награванню ланок в команді. Під час цього збору наші футболісти провели один контрольний матч. Їхнім суперником був армянський «Титан». Тренери вирішили в цьому матчі дати можливість зіграти всім футболістам. Тому в першому таймі грав один склад, а у другому – зовсім інший. Гра завершилась без забитих м’ячів – 0:0.

Про зміни в команді. Як відомо добра від добра не шукають. А футболісти «Нафтовика» наприкінці минулої першості показували добротну гру. Тому склад команди практично не змінився. Пішов з команди тільки захисник Володимир Синенко, який у другому колі минулої першості не з’являвся у складі «нафтовиків». Натомність з Харкова повернувся Вадим Гольдін, відомий нашим уболівальникам за виступами в «Нафтовику» в 5-му та 6-му чемпіонатах України.

І ще одна новина. Президенти футбольних клубів «Ворскла-Нафтогаз» (Полтава) і «Нафтовик» (Охтирка) уклали угоду про фарм-клуб. Так що в нинішньому чемпіонаті «Нафтовик» став фарм-клубом полтавської команди.

Перше коло команда провела на хорошому рівні і за підсумками посіла в турнірній таблиці 7-му сходинку, зберігаючи можливість у другому колі поборотися за одну із путівок до вищої ліги.

По закінченню першого кола футболісти отримали відпустку і роз’їхалися по домівках. Змінили команду Олександр Осьмачко і Руслан Табачун, які перейшли до луганської «Зорі». Інші клуби підшукували собі Дмитро Романенко, Сергій Чаган, Олег Шестаков, а Олександр Піненко вирішив завершити футбольну кар’єру. Поїхав на перегляд до запорізького «Металурга» Богдан Єсип.

На перший втягуючий мікроцикл команда зібралася в кінці грудня 2003 року в Охтирці. Контрольних матчів на цьому етапі «Нафтовик» не грав, але футболісти досхочу набігалися в двохсторонніх спарингах.

Після Новорічно-Різдвяних свят гравці команди з’їхалися до Охтирки 15 січня. Цей етап підготовки тривав до 20 числа.

На перший повноцінний навчально-тренувальний збір до Алушти команда разом із тренерським штабом та персоналом вирушила вранці 23 січня. І вже 25 січня «Нафтовик» провів свій перший контрольний матч з вищолігівською «Таврією». Було проведено два матчі різними складами. Перший поєдинокохтирчани виграли з рахунком 2:0 (відзначилися Володимир Мельниченко та Олександр Агарін). А ось в матчі «других» команд перемогу святкували симферопольці – 3:1. Щоправда, у контрольному матчі з «Таврією» травмувався Дмитро Крісанов, тому деякий час він не тренувався у загальній групі.

28 січня «Нафтовик» провів другий за період перебування в Алушті контрольний поєдинок. Підопічні Сергія Шевченка зустрілися з казахською командою «Актобе-Ленто», яку тренує відомий український фахівець Олександр Іщенко. За цей клуб, до речі, виступає багато наших земляків. Команди провели два повноцінних матчі. У першому поєдинку перемогу святкували казахські футболісти – 2:1. Гол у складі нашої команди на свій рахунок записав Андрій Герасименко. Другий матч команди провели змішаними складами, тобто на поле виходили як футболісти «основи», так і найближчі резервісти. Цього разу перемогли охтирчани – 2:0. Відзначилися знову Андрій Герасименко та Сергій Іллящук.

Перед від’їздом додому наші футболісти провели третій (за період збору) спаринг. Цього разу охтирчани зустрілися із місцевим ФК «Севастополь». У тому матчі тренерський штаб «Нафтовика» дав можливість виступити всім потенційним новачкам команди. Однак, незважаючи на те, що охтирчани володіли ініціативою впродовж зустрічі, вони поступилися кримчанам з рахунком 1:2. У «Нафтовика» відзначився Сергій Божко.

На цьому зборі в команді були і новачки. Це Анатолій Кретов (повернувся до України з Фінляндії), Артем Старгородський, Андрій Пісний (в першому колі вони грали в «Системі-Борекс», але Артем на контракті в столичному «Динамо»). Та найбільше турбувала тренерів, після того як з команди пішов ОлександрОсьмачко, позиція останнього захисника. На це важливе місце претендували 28-річний Віталій Кондратюк з вінницької «Ниви», 23-річний Роман Науменко з Білої Церквита досвідчений Юрій Маркін, відомий своїми виступами за запорізький «Металург». Але вони не виправдали покладених на них надій, і тому на слідуючих зборах з’явився Віталій Куть (одноклубник АнатоліяКретова) та Володимир Богач із «Спартака-Горобини». Повернувся до команди і Богдан Єсип.

Наступний навчально-тренувальний збір, який тривав з 8-го по 19 лютого, «Нафтовик» проводив у Севастополі. Там команда провела також три контрольних поєдинки. Спочатку «Нафтовик» помірявся силами з російським ФК «Ревутово». Свисток арбітра по завершенні матчу зафіксував нічию – 1:1. В охтирчан з пенальті відзначився ДмитроКрісанов. Потім «Нафтовик» зіграв із мелітопольським «Олкомом». Цього разу клуб, вищий за рангом, переміг з мінімальним рахунком 1:0. Гол на рахунку ВолодимираМельниченка. А 18 лютого наші футболісти зустрілися з івано-франківським «Спартаком». Поєдинок завершився перемогою івано-франківців – 1:0.

Заключний збір з 23 лютого по 7 березня команда проводила у Ялті. За час перебування в Ялті, охтирчани провели три контрольних поєдинки. Спочатку «Нафтовик» зустрівся з представником вищої ліги – кіровоградською «Зіркою». Нижчі за рангом здолали суперника з рахунком 2:0. Відзначилися ВадимХарченко та АндрійКуценко. Наступним спаринг-партнером нафтовиків була вінницька «Нива». І цього разу охтирчани здолали опонента з рахунком 2:1, хоча поступалися по ходу матчу – 0:1. Голи на свій рахунок у складі «Нафтовика» записали ВадимХарченко (з пенальті) та АртемСтаргородський. Останнім спаринг-партнером «Нафтовика» мала бути луцька «Волинь», однак через погані погодні умови (Севастополь буквально засипало снігом) матч не відбувся. Натомість підопічні Сергія Шевченка провели «двосторонку». А перед цим зіграли з місцевим клубом «Ялта» і перемогли з рахунком 2:0. Голами відзначилися ВолодимирМельниченко і АндрійКуценко.

Після цього команда повернулася до Охтирки, де з 10 березня продовжила підготовку до першої календарної зустрічі у Луганську.

В другому колі команда постійно знаходилась в лідируючій групі команд і до останнього туру претендувала на одну із путівок до вищої ліги. У підсумку «Нафтовик» в 34-х зустрічах отримав 17 перемог, 11 матчів зіграв внічию і тільки в 6-и зазнав поразки. Різниця забитих і пропущених м’ячів 52-33=+19. 62 очка. Лише 4-х очок недоставало «нафтовикам» до завітнього другого місця. Але не зважаючи на це команда Сергія Шевченка досягла справжнього успіху, залишивши позаду доволі серйозних опонентів: алчевську «Сталь», вінницьку «Ниву» та Івано-Франківський «Спартак». Другий раз в своїй історії, після 1992/93 рр. «Нафтовик» став бронзовим призером Чемпіонату України першої ліги.

 

Отчеты о матчах

 

 

 

Просмотров: 597 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz