История Клубного Футбола
Четверг, 25.04.2024, 07:11
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 5 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 2007
08:52
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 2007

Нефтяник (Ахтырка)  2007

Зліва на право. Нижній ряд: Сергій ШВЕЦЬ, Володимир ГАПОН, Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, Анатолій КРЕТОВ, Богдан ЄСИП, Вадим ГОЛЬДІН, Олександр АГАРІН, Андрій ПІСНИЙ, Вадим ХАРЧЕНКО.

Середній ряд: Максим МОЖАЄВ, Владислав ЗАЙЧУК, Артем СТАРГОРОДСЬКИЙ, Сергій КРУКОВЕЦЬ, Руслан ЗЕЙНАЛОВ, Іраклі КОХРЕІДЗЕ, Сергій ІЛЛЯЩУК, Сергій КАРПЕНКО, Станіслав ЛОБАН, Олександр ВАСИЛЬЄВ.

Верхній ряд: Сергій НЕСТЕРЕНКО, Андрій СИРОТЮК, Олександр ГОНЧАРОВ, Віктор ЛАНІН – лікар, Олександр ДАНІЛІЧ – масажист, Вадим КОЛЕСНИК – тренер, Олександр ЯРОЩУК – президент клубу, Сергій ШЕВЧЕНКО – головний тренер, Сергій ДЕЙКО – начальник команди, Володимир КІСІЛЬ – адміністратор, Юрій КОЗІН, Сергій ВЕЛИЧКО.

 

По закінченню 15-го чемпіонату футболісти отримали коротеньку відпустку і роз’їхалися по домівках. Змінили команду Андрій Куценко, який перейшов до ФК «Харків»та Сергій Лобойко – до полтавської «Ворскли». Вирішив закінчити свої виступи в Охтирці Сергій Костюков. Повернулися до Полтави орендовані на півроку Роман Капаністий та Антон Ковалевський. Пішли з команди Сергій Гончаров та голкіпер Андрій Назарук, який так і не провів жодного матчу за команду.

Вже 3 липня гравці «Нафтовика-Укрнафти» виїхали на учбово-тренувальний збір до Алушти, де перебували до 13-го числа. За цей час охтирчани зіграли три контрольні поєдинки.

Перший матч наші футболісти провели 5 листпада з ФК «Харків», який виступає у елітному дивізіоні українського футболу. За взаємною домовленістю «Харків» і «Нафтовик-Укрнафта» провели між собою не один матч, а два. Кожний продовжувався по 60 хвилин (два тайми по 30 хвилин). Тренер харків’ян Володимир Кулаєв выставив на кожний з поєдинків різні, при цьому, за його словами, рівноцінні склади. Перша гра завершилася перемогою харківького клубу, друга – перемогою наших футболістів.

У першому матчі перавагу мали футболісти «Харкова» і за 4 хвилини до фінального свистка Цигирлаш підключив до атаки Рібейро. Та охтирські захисники порушили проти бразильця правила у своєму штрафному майданчику. Сам потерпілий чітко виконав пенальті і, тим самим, приніс «Харкову» перемогу – 1:0.

Через 15 хвилин після закінчення першого матчу розпочався другий, який наші футболісти виграли з рахунком 2:0. Обидва свої м’ячі «Нафтовик-Укрнафта» з інтервалом в три хвилини провів у другому таймі. Перший гол, ввірвавшись з м’ячем по правому флангу в штрафний майданчик ФК «Харкова» і, виявившись спритнішим захисників, на 39-й хвилині провів Анатолій Кретов. До другого голу привела багатоходова комбінація, на вістря якої був виведений Богдан Єсип. Йому дозволили пробити метрів з 12-ти, і кращий бомбардир «Нафтовика-Укрнафти» продемонстрував, що зі снайперськими якостями у нього і в міжсезоннні все в порядку. В час, який залишився, спроби ФК «Харкова» відігратися до успіху не привели.

Другий спаринг наші футболісти провели 9 липня з «Волинню», яка ще в минулому чемпіонаті виступала у вищій лізі. В першому таймі у складі «Волині» на поле вийшли потенційні новобранці та гравці майбутнього основного складу команди. У нашій команді грали молоді гравці, та ті хто не потрапляє до «основи». Проте матч проходив у невисокому темпі, без особливих загроз біля воріт обох команд. Гольова злива почалася після перерви, коли Віталій Кварцяний випустив на поле багатьох шістнадцяти й сімнадцятирічних гравців, а Сергій Шевченко – гравців основного складу. Протримавшись до 62-ї хвилини, лучани врешті пропустили гол, а за ним охтирчани додали ще п’ять... Як підсумок – перемога наших футболістів 6:0. Хет-триком відзначився Богдан Єсип, а ще три м’ячі забили Анатолій Кретов, Руслан Зейналов та Володимир Мельниченко.

12 липня суперником «Нафтовика-Укрнафти» був ще один екс-вищоліговський колектив – ужгородське «Закарпаття». Наші футболісти перемогли з рахунком 1:0. Знову голом відзначився Богдан Єсип, який у трьох контрольних матчах забив 5 м’ячів. Слід відзначити, що закарпатські футболісти не реалізували пенальті – м’яч влучив у стійку воріт.

Про поповнення «Нафтовика-Укрнафти». Останній рубіж разом з АндріємСиротюком буде захищати досвідчений Сергій Величко, відомий своїми виступами за сімферопольську «Таврію». Захисну лінію команди повинен підсилити Сергій Карпенко з «Геліоса». У лінії півзахисту буде грати досвідчений Андрій Добрянський, останньою командою якого була «Зоря», Станіслав Лобан з ФК «Баку» (Азербайджан) та Владислав Зайчук з ФК «Харків», а в нападі грузинський легіонер Іраклій Кохреїдзе з білоцерківської «Росі».

Так як з нинішнього чемпіонату команди першої ліги повинні мати на полі не менше одного гравця віком до 19-ти років, за «Нафтовик-Укрнафту» заявлені три молоді футболісти: вихованець місцевої ДЮСШ 18-річний півзахизник Олександр Васильєв, який минулий сезон провів у краснопільському «Яворі», а також 17-річний захисник Юрій Козін з донецького «Металурга» та 18-річний нападаючий Олег Богданов з «Ворскли».

Першу частину чемпіонату «Нафтовик-Укрнафта» провів доволі успішно.

14 перемог, 2 нічиї, 4 поразки, 44 очки і третє місце в турнірній таблиці – такий доробок охтирських футболістів у першій частині 16-го чемпіонату України.

 

По закінченню осінньої частини чемпіонату футболісти отримали відпустку і роз’їхалися по домівках. З різних причин команду залишили семеро футболістів: Вадим Гольдін, Дмитро Бермудес, Андрій Добрянський, Сергій Круковець, Станіслав Лобан, Іраклі Кохреідзе та Максим Можаєв. Всі інші гравці, які захищали кольори «Нафтовика-Укрнафти» у першій частині чемпіонату, залишилися в команді. Повернулися до команди Олег Журка та Андрій Куценко. Прийшли в команду: захисник Євген Чуприна з «Оболоні» Київ, півзахисник Андрій Кікоть з «Енергетика» Бурштин, нападаючі Василь Товкацький з «Закарпаття» Ужгород, Олег Шептицький з «Карпат» Львів, В’ячеслав Шарпар з «Хіміка» Красноперекопськ.

На перший втягуючий мікро цикл гравці «Нафтовика-Укрнафти» зібралися в кінці грудня минулого року в Охтирці. Цей збір тривав п’ять днів. Контрольних матчів на цьому етапі нафтовики не грали, але тренери переглянули цілу низку потенційних новачків команди.

І другий етап підготовки, який тривав з 11-го по 20-те січня, наші футболісти провели в Охтирці.

А на перший повноцінний навчально-тренувальний збір до Алушти команда, разом із тренерським штабом та персоналом, вирушила 24 січня. Під час цього збору «Нафтовик-Укрнафта» зіграв два контрольних матчі. 31 січня їхнім суперником був молдовський клуб «Ністру-Атаки». Нафтовики перемогли з рахунком 3:2. Відзначилися Руслан Зейналов та двічі Богдан Єсип. А під кінець збору 6 лютого охтирські футболісти зіграли з «дублерами» донецького «Шахтаря» – командою, яка виступала на Кубку Співдружності. Гра, що проходила на жорсткому гаревому полі вийшла не дуже видовищною, зате щедрою на голи. В середині першого тайму буквально на протязі однієї хвилини голкіпер гірників двічі після ударів Василя Товкацького та Олега Шептицького виймав м’яч із сітки власних воріт. Кардинально змінивши склад у другому таймі, тренери дали можливість пограти усім футболістам, які були на зборах. Гірникам вдалося відігратися, хоча у другому таймі арбітр не зарахував чистий гол, який забили охтирські футболісти у ворота суперника.

Наступний учбово-тренувальний збір команда провела в Севастополі з 11по 24 лютого. Тут «Нафтовик-Укрнафта» провів три контрольних поєдинки. З свердловським «Шахтарем», який завоював путівку до другої ліги, наші футболісти зіграли 0:0. Цікавим і безкомпромісним вийшов поєдинок з ПФК «Севастополь». У першому таймі господарі відкрили рахунок. Охтирчани, які мали ігрову перевагу, відігралися за лічені хвилини до фінального свистка. З пенальті це зробив Руслан Зейналов. В іншому матчі наших футболістів екзаменувала вже першолігівська «Десна». Тренери дали можливість зіграти усім футболістам. До перерви нафтовики забили два м’ячі (Богдан Єсип та Володимир Мельниченко). У другому таймі «веснянці» зі штрафного «розмочили» рахунок. Але відразу Олег Шептицький збільшує перевагу своєї команди. З рахунком 3:1 перемогу святкували наші футболісти.

Доволі плідно пройшов останній кримський збір «Нафтовика-Укрнафти» в Севастополі, який тривав з 26-го лютого по 12 березня. Тренери визначилися з тими гравцями, які будуть грати в «Нафтовику-Укрнафта» у весняній частині першості. За період цього збору охтирчани провели чотири спаринги. Першим суперником підопічних Сергія Шевченка став армянський «Титан». Хоча зустріч пройшла за переваги охтирських футболістів, суперник після пенальті повів у рахунку 1:0. У другому таймі нафтовики мали нагоду зрівняти рахунок, але Андрій Куценко не реалізував пенальті. Наступний поєдинок «Нафтовик-Укрнафта» провів із колективом другої ліги ПФК «Севастополь». І тут після сумнівного пенальті у першому таймі в рахунку повели футболісти із Севастополя. У другому таймі новачок команди В’ячеслав Шарпар зрівняв рахунок, а потім Володимир Мельниченко вивів нафтовиків уперед. 2:1 – перемога нашої команди. Черговим опонентом підопічних Сергія Шевченка став кременчуцький «Кремінь». Охтирські футболісти відкрили рахунок. Гол на рахунку Андрія Кікотя. У другому таймі кременчуцькі футболісти відігралися: нічия – 1:1. Завершальний матч охтирчани провели із свердловським «Шахтарем» і звели зустріч у безгольову нічию.

Цього року перед командою «Нафтовик-Укрнафта» було поставлене чітке завдання вибороти призове місце у першій лізі з метою виходу наступного сезону до вищої ліги українського футболу.Запідсумками сезону команда успішно справилася з цим завданням ставши переможцем чемпіонату України 2006-2007 рр. серед команд першої ліги. Команда завоювала золоті медалі переможців, а гравці команди звання майстрів спорту України. Також «Нафтовик-Укрнафта» другий раз в своїй історії виборов путівку до вищої ліги українського футболу.

 

Отчеты о матчах

 

 

Просмотров: 734 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz