История Клубного Футбола
Воскресенье, 05.05.2024, 17:20
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 2 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1988
15:02
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1988

Нефтяник (Ахтырка)  1988

Зліва на право. Нижній ряд: Григорій ПОЛЯКОВ, Віктор ПОПОВИЧ, Юрій ФОКІН, Віталій ХРОМЕЙ, Володимир КИРИЛЕНКО, Анатолій ЄРМАК, Борис ШУРШИН, Ігор СТРОГАНОВ.

Верхній ряд: Валерій ДУШКОВ (тренер), Андрій БІБА (головний тренер), Микола НАСТАШЕВСЬКИЙ, Вадим КОЛЕСНИК, Геннадій ЛОСЄВ, Анатолій СОРОКІН, Сергій КОЗЛОВ, Юрій ЛЕНЬ, В’ячеслав БЕЗВЕРХИЙ, Василь ЄРМАК, Євген МАВРОМАТІ (лікар).

 

 

Майже вісім місяців продовжувались ігри 51 чемпіонату СРСР серед команд другої ліги шостої Української зони. Немало хвилювань принесли своїм уболівальникам в цьому сезоні футболісти «Нафтовика». Стартувала команда невдало і був період, коли нафтовики знаходились на останній сходинці турнірної таблиці. Такий зрив був зумовлений травмами деяких провідних гравців команди.

Підготовку до нового сезону охтирчани розпочали в Шостці на спортивній базі «Свема». Команду залишили з різних причин Олег Дертенець, Віктор Макаренко і Сергій Бутенко, а молоді футболісти Сергій Горох та Віталій Парахневич були призвані на дійсну військову службу. В підготовчий період до «Нафтовика» було запрошено 12 нових гравців, але закріпитися в складі команди зуміли тільки гравці київського СКА Юрій Фокін та Юрій Лень, а також Микола Насташевський з «Дніпра» (Могилів) і Володимир Кириленко, який грав раніше за ворошиловградську «Зорю» та «Стахановець».

Після Шостки команда вирушила до Криму, де зіграла декілька контрольних матчів з командами різного рангу. Зокрема з тернопільською «Нивою» охтирчани розійшлися миром – 1:1 і поступилися севастопольській «Чайці» – 0:1.Там же «Нафтовик» провів першу в своїй історії міжнародну товариську зустріч. На центральному стадіоні міста Ялти наші футболісти помірялись силами з клубом вищої ліги НДР «Уніон» з Берліна. Два голи Юрія Леня принесли перемогу «Нафтовику» – 2:0.

Та контрольні і стартові поєдинки показали, що команді слабо вдаються колективні дії. Особливо це було помітно у передній лінії. Посилити важливу ланку пробували при допомозі і Василя Єрмака і Григорія Полякова. Та вибір було зроблено на Миколі Насташевському, який непогано вписався в колектив.

Після невдалого старту з команди були відраховані за зниження спортивної майстерності Ігор Строганов, В’ячеслав Безверхий і Володимир Гусак. Вже в розпалі першості був запрошений Владислав Манькута, який проходив військову службу в одному з гарнізонів Сумської області. І тільки в другому колі «Нафтовику» вдалося стабілізувати свою гру і досягти наміченого результату. «Нафтовик» знову був в десятці сильніших команд своєї зони.

В цьому ж році, завдяки зайнятому в минулому сезоні шостому місцю, «нафтовики» одержали можливість спробувати свої сили в розіграші Кубка СРСР. В 1/64 фіналу вони в Кишиневі зустрілися з місцевою командою «Ністру». Адміністрація НГВУ організувала поїздку на цей матч, і наші любителі футболу мали змогу підтримати «Нафтовик» в Кишиневі. Але перший млинець, як то кажуть, виявився глевким. Охтирчани програли 1:2. В нашій команді м’яч з штрафного удару забив Борис Шуршин.

Влітку футболісти «Нафтовика» з дружнім візитом відвідали НДР, де провели дві товариські зустрічі. Спочатку вони перемогли з рахунком 4:1 дебютанта першої ліги – берлінський клуб КВО. А ось клубу вищої ліги «Уніон», який намагався взяти реванш за весняну поразку, охтирські футболісти в напруженій боротьбі поступилися – 1:2.

В кінці серпня на своєму полі нафтовики зіграли товариську зустріч з харківським «Металістом», який в той час виступав у вищій лізі Радянського футболу. Цікава гра закінчилась внічию – 1:1.

 

ЧЕМПІОНАТ СРСР 1988 року

матчи результаты отчеты

 

Просмотров: 689 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz