История Клубного Футбола
Суббота, 04.05.2024, 14:56
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 4 » Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1990
20:38
Нефтяник (Ахтырка, Украина) 1990

Нефтяник (Ахтырка)  1990

Зліва на право. Нижній ряд: Василь САРАЄВ, Володимир НАУМЧУК, Сергій ГОРОХ, Анатолій ЄРМАК, Борис ШУРШИН, Руслан ПАНКОВ, Віктор ЯЇЧНИК, Віктор ПОПОВИЧ.

Верхній ряд: Валерій ДУШКОВ – головний тренер, Валерій БОЯРЧУК – тренер, Павло МАТВІЙЧЕНКО, Сергій ФОМІН, Володимир ТИМЧЕНКО, Герман АСТАПОВ, Олександр ПЕТРОВ, Андрій ПАНКОВ, Вадим КОЛЕСНИК, Василь ЄРМАК, Віталій СКЛЯРСЬКИЙ, ? лікар команди.

 

Цього року футбольні баталії проводилися за новою формулою. Друга ліга була розподілена на два дивізіони. Перший складався з трьох зон – західної, центральної та східної. В західну зону ввійшли дев’ять кращих команд шостої Української зони за підсумками попереднього чемпіонату. В другому дивізіоні команди грали в десяти територіальних зонах. 19 українських команд боролися не тільки за нагороди чемпіонату республіки, але й за дві путівки до західної зони. Також у 1990 році було організовано розіграш Кубка України для команд другої ліги, боротьбу за який вперше почали футболісти «Нафтовика».

1990 2Після минулого сезону команду за сімейними обставинами залишив головний тренер А.Біба, який добре попрацював для створення боєздатного колективу в Охтирці. Біля керма команди став другий тренер В.Душков, якому вдалося в основному зберегти склад. Тренером запросили В.Т.Боярчука, котрий довгий час працював з різними колективами республіки.

Під його керівництвом команда зіграла – 99 матчів, виграла – 49, завершила внічию – 30, програла – 20. Співвідношення м’ячів 139-80=+59

Пішли з «Нафтовика» Юрій Лень, Олег Бондар, Олександр Лисковець, Володимир Самсонов, Володимир Коломієць, Ігор Яркєєв. Повернувся в Охтирку після закінчення строкової служби Сергій Горох, але важка травма не дозволила йому провести повноцінний сезон. З’явилася ціла група нових гравців. З павлоградського «Шахтаря» прийшов Володимир Тимченко, з ташкентського «Пахтакору» вирішив повернутися на рідну землю Василь Сараєв. В командах колективів фізкультури раніше грали Павло Матвійченко, Володимир Наумчук, Віталій Склярський. Був також запрошений і досвідчений голкіпер з Сімферополя Олександр Петров, але після чергового порушення спортивного режиму він разом з братами Андрієм та Русланом Панковими були відчисленні з колективу. В пошуках основного воротаря тренери зупинилися на 30-річному Юрії Прохорові, який разом з захисником Сергієм Сухарєвим приїхав з Узбекистану.

Сезон охтирчани провели рівно, без помітних зривів і як результат – 6-е місце в першості та вихід у фінал Кубка України другої ліги, що дало можливість ще один раз спробувати свої сили в боротьбі за Кубок СРСР.

На високому рівні провели чемпіонат Юрій Прохоров, брати Василь та Анатолій Єрмаки, Василь Сараєв, Сергій Сухарєв, Сергій Фомін, Віктор Яїчник. Напрочуд вдалим став цей сезон для Вадима Колесника, який став кращим бомбардиром команди і вперше репрезентував охтирчан в списку 22-х кращих футболістів України серед команд другої ліги.

Отчеты о матчах 

Просмотров: 621 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz