История Клубного Футбола
Четверг, 25.04.2024, 03:52
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Май » 30 » УкрАгроКом (Головковка, Украина)
16:26
УкрАгроКом (Головковка, Украина)

«УкрАгроКом» Головковка

Основан  2008

http://pfc.ukragrocom.com

 

2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014

 

Бронзовий призер чемпіонату області - 2008.

Срібний призер чемпіонату області - 2009.

Володар кубка Кіровоградської області - 2009, 2010, 2011.

Чемпіон Кіровоградській області - 2010.

Срібний призер матчу за звання Абсолютного чемпіона серед команд другої ліги - 2013.

 

Футбольний клуб “УкрАгроКом”, як аматорська спортивна організація, заснований у 2008 році. У 2008 році виступав у другій групі першості Кіровоградської області. 2009 року виступав у чемпіонаті Кіровоградської області з футболу.

 

У травні 2009 року команда завоювала кубок Кіровоградської області та здобула право виступати у Кубку ААФУ, в якому дійшла до півфіналу. У чемпіонаті області 2009 року команда посіла друге місце.

 

У 2010 році клуб вдруге поспіль виграв кубок Кіровоградської області, брав участь у Чемпіонаті ААФУ та Кубку ААФУ. Керівництво клубу оголосило про намір заявити клуб до другої ліги чемпіонату України сезону 2010-2011, але клуб не пройшов ліцензування. У чемпіонаті серед аматорів клуб не вийшов з групи, а в кубку вилетів на першій стадії, однак здобув перше в історії звання чемпіона області.

 

А 3 червня 2010 року ПФК «УкрАгроКом» був зареєстрований як юридична особа. Це і є дата заснування "УкрАгроКому", як професіонального футбольного клубу. Тому на емблемі ПФК "УкрАгроКом" вказаний рік заснування ? 2010.

 

Сезон 2011 року команда знову почала із перемоги в кубку області та участі в чемпіонаті України серед аматорів.

20 червня 2011 року Постановою №8 Центральної Ради ПФЛ команді надано професіональний статус: http://pfl.ua/docs/central_council/POST_08_200611.pdf

16 липня 2011 року команда провела перший матч на професіональному рівні. У матчі першого попереднього етапу Кубка України головківці вдома здолали краматорський «Авангард» 2:1. Таким чином, у аграріїв наступним суперником у розіграші Кубка України  став один з грандів українського футболу, а саме – «Металург» Запоріжжя! Кубкова зустріч між цими командами відбулася 17 серпня 2011 року та викликала великий інтерес та навіть ажіотаж прихильників футболу. На стадіоні «ГОЛовківський» у той день був повний аншлаг. Багато людей  стояло і у проходах. Це було дійсно велике свято футболу! Той історичний для команди з Головківки матч був насправді видовищним, цікавим та повним інтриги. Грали головківці достойно та з великим бажанням перемогти сильного та титулованого суперника. Основний час закінчився з рахунком 0:0, а от у овертаймі господарі поля таки програли більш досвідченому супернику з мінімальним рахунком 0:1. Та як би там не було, а ця зустріч  не просто запам’яталася глядачам, а навічно увійшла у історію клубу з Олександрійщини.

 

23 липня 2011 року «Украгроком» зіграв перший матч у чемпіонаті України серед команд другої ліги. Удома команда перемогла хмельницьке «Динамо» з рахунком 3:0. Свій перший сезон у ПФЛ України  ? 2011/2012 ? ПФК «УкрАгроКом» завершив на п’ятому місці у західній групі А. Варто зазначити, що у дебютний рік, ЗМІ наш клуб називали «міцний горішок», «гроза авторитетів», «відкриття сезону», що свідчить про його високий професіональний рівень та міцний спортивний характер. Звернули увагу на ПФК «УкрАгроКом» – дебютанта другої ліги і журнали. Так, у журналі «Кіровоградський форум» № 7 за вересень 2011 року була надрукована стаття В’ячеслава Чебишева «На полях «УкрАгроКома» (російською мовою). А у російськомовному журналі «Футбол style» № 1 за січень 2012 року були розміщені два матеріали Артура Валерко: «Маленькое футбольное чудо в степях Кировоградщины» та  «Сергей Кузьменко: «Пока на первом месте игра». На той час Сергій Кузьменко був почесним президентом ПФК «УкрАгроКом».

 

Неможливо оминути увагою сучасну базу клубу у селищі Приютівка, відкриття якої відбулося 8 листопада 2011 року. До відома: селище Приютівка – найближче до міста Олександрії і знаходиться на березі великого  Войнівського водосховища. Там чудова природа з хвойними деревами та чисте повітря. Поруч з житловим комплексом команди знаходиться чудове футбольне поле з  смарагдовою травою. Це одне з найбільших полів в Україні, адже розміри ігрової зони складають 68 на 110 метрів. На той час це була одна з найкращих баз серед команд другої ліги.

 

У сезоні 2012/2013 аграріїв перевели у східну групу Б, де склад команд вважався більш потужним. Та це не завадило головківцям у підсумку зайняти перше місце у групі та напряму увійти до першої ліги. По сумі двох матчів за звання абсолютного чемпіона другої ліги сезону 2012/2013 з командою «Десна» з Чернігова, ПФК «УкрАгроКом» завоював срібні медалі.

 

Окремо требо сказати про кубкові зустрічі сезону 2012/2013. 

Після перемоги над «Гвардійцем», аграрії вперше у своїй історії вийшли до 1/16 розіграшу Кубка України. І саме на цій стадії розіграшу  суперником головківців знову стає «Металург» Запоріжжя! Дежа вю! Але гра цього разу проходила не в Головківці, а у місті Олександрії на культурно-спортивному комплексі (КСК) «Ніка». Відбулася вона 23 вересня 2012 року та зібрала рекордну для аграріїв кількість глядачів – 4200! І вболівальники не пожалкували, що прийшли на цей матч, адже подивитися дійсно було на що. Аграрії, пропустивши першими м’яч  з сумнівного пенальті, невдовзі зрівняли рахунок – 1:1, з яким і закінчився цей повний інтриги двобій. У овертаймі рахунок не змінився і долю зустрічі вирішила серія пенальті. По пенальті «УкрАгроКом» переміг  команду прем’єр-ліги «Металург» з рахунком 5:4 та вийшов до 1/8 фіналу Кубка України! На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Металургу» Віталій Володимирович Кварцяний віддав належне супернику і наголосив, що у команди «УкрАгроКом» є добре майбутнє.

 

На 1/8 фіналу Кубка України жеребкування визначило суперника аграріїв. Ним став ні хто небудь , а одеський «Чорноморець»! Про славетну історію цього вітчизняного гранда годі і говорити! Ця зустріч відбулася 31 жовтня 2012 року на КСК «Ніка» і зібрала 4000 глядачів. Гра проходила дуже цікаво. Про домінування одеситів на полі казати не можна. Гра була рівною. І якщо перший тайм закінчився з рахунком 0:1, то на початку другого аграрії встановили паритет – 1:1. Та більш  досвідчені гості таки перемогли «УкрАгроКом». Рахунок тієї зустрічі 1:2. Тоді ще ніхто не знав, що саме «Чорноморець» з Одеси стане фіналістом Кубка та Суперкубка України… Головний тренер «Чорноморця» Роман Йосипович Григорчук на післяматчевій прес-конференції схвально охарактеризував команду з Головківки та зокрема сказав (цитата): «…правда є в тому, що команда дійсно добре організована й зрозуміло, що це рівень не другої, а більш вищої ліги». Ці слова виявилися пророчими! У сезоні 2012/2013 ПФК «УкрАгроКом» здобув право виступати у першій лізі! Та пам’ятна кубкова зустріч команди «УкрАгроКом» з невеличкого аграрного села Головківки на Кіровоградщині та «Чорноморця», з відомого на весь світ мільйонного міста-порту  на Чорному морі Одеси, викликала широкий резонанс у футбольних колах держави. Популярна програма «Профутбол» відомого спортивного тележурналіста Ігоря Циганика, що виходить на каналі «2+2», після тієї історичної для аграріїв гри, показала досить великий за ефірним часом та змістовний сюжет про команду «УкрАгроКом» та її головного тренера Юрія Гуру. Цього дійсно заслужили дійові особи того сюжету… 

Своєю доброю грою аграрії завоювали симпатії багатьох шанувальників футболу Олександрійського району та міста Олександрії. За короткий термін кількість вболівальників команди з Головківки збільшилася у рази та постійно зростає і зростає, що стало можливим ще завдяки тому, що свої домашні зустрічі у перший лізі ПФК «УкрАгроКом» проводить на культурно-спортивному комплексі (КСК) «Ніка» у місті Олександрії.

Титульним спонсором футбольного клубу “УкрАгроКом” є товариство з обмеженою відповідальністю “УкрАгроКом”. Адміністрація компанії ТОВ “УкрАгроКом” створює найкращі умови для розвитку футбольного клубу та сприяє підвищенню рівня професіоналізму гравців.

 

Після завершення сезону 2013/2014, ПФК «УкрАгроКом» був об’єднаний з ПФК «Олександрія»,  у результаті чого виник ФК «Олександрія». З гравців ПФК «УкрАгроКом» до ФК «Олександрія» увійшли: Олександр Ломко, Віталій Пономар та В’ячеслав  Койдан. З ПФК «УкрАгроКом» перейшли працювати до ФК «Олександрія»: Юрій Гура (старший тренер), Сергій Лактіонов (тренер), Вадим Яровий (спортивний директор), В’ячеслав  Чебишев (фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою) та Віталій Альохін (масажист).

Просмотров: 502 | Добавил: DEKOPATOP_XAOCA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz